
Low carb blinier med löjrom och smetana
Varför inte fira in det nya året med dessa fluffiga blinier vid sidan av ett glas bubbel? Toppade med en rejäl klick löjrom och smetana är dessa ryska plättar inte bara supergoda utan har även en låg kalorihalt.
Du behöver
Antal portioner: c:a 8
- 80 g Pandalus löjrom
- Smetana
- 1 rödlök, hackad
- Dillkvistar
Smet
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk bakpulver
- 3 ägg
- 1 msk smält smör
- 3 msk sockerfri mandelmjölk
Gör så här
Tina löjrom enligt anvisningarna på förpackningen
Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål (mandelmjöl, salt och bakpulver)
Separera äggulorna från äggvitorna i två olika skålar
Blanda ner smält smör och mandelmjölk med äggulorna
Vispa äggvitorna till ett hårt skum
Vänd sedan ner med de övriga ingredienserna och blanda ihop försiktigt till en smet
Hetta upp en panna med rikligt med smör och klicka ut blinier, stek på båda sidor tills de blivit gyllenbruna
Toppa slutligen med löjrom, rödlök, smetana, dillkvist och svartpeppar