Matiga muffins med räkor
Söta muffins i all ära, men dessa saltiga vill man absolut inte gå miste om! Extra guldkant blir ju förstås att toppa dem med räkor.
Du behöver
Antal portioner: 8 muffins
- 16 st Pandalus räkor
- 3 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 dl finriven parmesanost
- En nypa salt
- 2 ägg
- 1 dl rapsolja
- 1 dl majonnäs
Topping
- Majonnäs
- Skalade räkor
- Finhackad gräslök
- Eventuellt syrenblomma
Gör så här
- Tina räkorna och skala dem.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda ihop vetemjöl, salt, bakpulver och parmesan.
- Vispa ihop ägg, olja och majonnäs i en annan bunke.
- Rör ner äggblandningen i mjölet och blanda väl.
- Häll blandningen i muffinsformar.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 6-8 minuter.
- Toppa med majonnäs, räkor och gräslök.