Matiga muffins med räkor

Matiga muffins med räkor

Söta muffins i all ära, men dessa saltiga vill man absolut inte gå miste om! Extra guldkant blir ju förstås att toppa dem med räkor.

Du behöver

Antal portioner: 8 muffins

  • 16 st Pandalus räkor
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl finriven parmesanost
  • En nypa salt
  • 2 ägg
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl majonnäs

Topping

  • Majonnäs
  • Skalade räkor
  • Finhackad gräslök
  • Eventuellt syrenblomma

Gör så här

  1. Tina räkorna och skala dem.

  2. Sätt ugnen på 250 grader.

  3. Blanda ihop vetemjöl, salt, bakpulver och parmesan.

  4. Vispa ihop ägg, olja och majonnäs i en annan bunke.

  5. Rör ner äggblandningen i mjölet och blanda väl.

  6. Häll blandningen i muffinsformar.

  7. Grädda i mitten av ugnen cirka 6-8 minuter.

  8. Toppa med majonnäs, räkor och gräslök.