minipajer med kräftstjärtar

Foto: Sophie Björkman

Minipajer med kräftstjärtar, dill och västerbottensost

Hur sugen blir man inte på dessa minipajer som komplement till sommarens kräftskivor?

Dela på facebook

Du behöver

9 minipajer
Tillagningstid cirka 30 minuter

  • 1 kg Kräftkungens special med extra kräftstjärtar (26-36 kräftstjärtar)
  • 0,5 dl finhackad dill och lite extra till dekoration
  • 1,5 dl västerbottensost
  • 1 rulle smördeg (250 g)
  • 4 ägg, 3 till smeten och 1 till att pensla degen med
  • 1,5 dl grädde
  • Peppar
  • Små formar, antingen i aluminum eller muffinsformar

Gör så här

  1. Tina kräftorna och skala alla kräftstjärtarna
  2. Sätt ugnen på 200 grader
  3. Finhacka dillen
  4. Rulla ut smördegen och dela in den i nio lika stora delar i formar
  5. Vispa ett ägg och pensla på smördegen
  6. Blanda ihop kräftstjärtarna, dill, ost, ägg, grädde och peppar
  7. Fördela lika mycket i alla formar
  8. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter
  9. Låt pajerna svalna och toppa sedan med dill
  10. Servera som tillbehör till de övriga kräftorna i paketet