Minipajer med kräftstjärtar, dill och västerbottensost
Hur sugen blir man inte på dessa minipajer som komplement till sommarens kräftskivor?
Du behöver
9 minipajer
Tillagningstid cirka 30 minuter
- 1 kg Kräftkungens special med extra kräftstjärtar (26-36 kräftstjärtar)
- 0,5 dl finhackad dill och lite extra till dekoration
- 1,5 dl västerbottensost
- 1 rulle smördeg (250 g)
- 4 ägg, 3 till smeten och 1 till att pensla degen med
- 1,5 dl grädde
- Peppar
- Små formar, antingen i aluminum eller muffinsformar
Gör så här
- Tina kräftorna och skala alla kräftstjärtarna
- Sätt ugnen på 200 grader
- Finhacka dillen
- Rulla ut smördegen och dela in den i nio lika stora delar i formar
- Vispa ett ägg och pensla på smördegen
- Blanda ihop kräftstjärtarna, dill, ost, ägg, grädde och peppar
- Fördela lika mycket i alla formar
- Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter
- Låt pajerna svalna och toppa sedan med dill
- Servera som tillbehör till de övriga kräftorna i paketet