Mustig kräftsoppa
När det är regnigt och ruggigt ute – vad passar då bättre än en kräftsoppa? Med buljong gjord på kräftskal, rotfrukter och annat gott!
Du behöver
Antal portioner: 4-6
- 2 paket Pandalus kräftor á 700 g
- 1 morot, hackad
- 3 st selleristjälkar, hackade
- 1 gul lök, hackad
- 3 msk tomatpuré
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk chilipulver (1/2 om man vill ha den mindre stark)
- 1 liter fiskbuljong (1 liter vatten plus 2 tärningar)
- 2 dl vitt vin
- 3 dl vispgrädde
- Salt och peppar
- Gröslök, hackad
- Bröd till servering
Gör så här
- Tina och skala kräftorna, spara skalet och lägg stjärtarna i en separat skål.
- Hacka grönsakerna.
- Fräs grönsakerna i lite rapsolja tillsammans med kräftskalen några minuter.
- Blanda ner tomatpuré och fortsätt någon minut till.
- Häll på vin och fiskbuljong.
- Koka upp och låt puttra med lock i cirka 30 minuter.
- Sila av och låt sedan koka ner, smaka av lite under tiden till önskad smak.
- Tillsätt grädden och koka på medelhög temperatur.
- Lägg i kräftstjärtarna innan servering.
- Toppa soppan med hackad gräslök.
- Servera tillsammans med ett gott bröd.