Mustig kräftsoppa

Mustig kräftsoppa

När det är regnigt och ruggigt ute – vad passar då bättre än en kräftsoppa? Med buljong gjord på kräftskal, rotfrukter och annat gott!

Du behöver

Antal portioner: 4-6

  • 2 paket Pandalus kräftor á 700 g
  • 1 morot, hackad
  • 3 st selleristjälkar, hackade
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver (1/2 om man vill ha den mindre stark)
  • 1 liter fiskbuljong (1 liter vatten plus 2 tärningar)
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt och peppar
  • Gröslök, hackad
  • Bröd till servering

Gör så här

  1. Tina och skala kräftorna, spara skalet och lägg stjärtarna i en separat skål.

  2. Hacka grönsakerna.

  3. Fräs grönsakerna i lite rapsolja tillsammans med kräftskalen några minuter.

  4. Blanda ner tomatpuré och fortsätt någon minut till.

  5. Häll på vin och fiskbuljong.

  6. Koka upp och låt puttra med lock i cirka 30 minuter.

  7. Sila av och låt sedan koka ner, smaka av lite under tiden till önskad smak.

  8. Tillsätt grädden och koka på medelhög temperatur.

  9. Lägg i kräftstjärtarna innan servering.

  10. Toppa soppan med hackad gräslök.

  11. Servera tillsammans med ett gott bröd.