Nudlar med vannameiräkor, grönsaker och dressing

En riktigt smakrik nudelrätt som funkar lika bra till vardags som till helgen. Dressingen går med fördel att förbereda långt innan och resterande tillagning går endast på några minuter!

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner: 2
Tillagningstid: c:a 15 minuter

  • 200g Pandalus vannameiräkor
  • 200 g äggnudlar
  • 4-5 rädisor, hyvlade med mandolin
  • 1/2 gurka, i strimlor
  • 75 g sockerärtor, strimlade
  • 1/2 chili, skivad
  • 2 salladslökar, skivade
  • Svarta sesamfrön
  • Koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • rapsolja
  • salt

Dressing:

  • 4 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 cm finriven ingefära
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1/4 pressad limeklyfta
  • Finhackad koriander efter smak

Gör så här

  1. Tina räkorna

  2. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och ställ i kylen

  3. Skär/hyvla alla grönsaker

  4. Koka nudlarna enligt anvisningar

  5. Stek räkorna lite lätt i rapsolja och en pressad vitlöksklyfta och salt

  6. Blanda ihop nudlar med dressingen och alla grönsaker

  7. Servera nudelsalladen tillsammans med räkorna