Örtgratinerad hummer med parmesan
Så enkelt, så gott, så festligt. Alla kan lyckas med denna middag som både känns lyxig och familjär.
Du behöver
4 portioner
- 2 Pandalus humrar
- 50 g smör
- Gräslök
- Persilja
- 1 stor vitlöksklyfta
- 2 msk
- pankoströbröd
- 60 g parmesanost
- Salt och peppar
Tillbehör:
- Räkor
- Pommes frites
- Baugette
- Aioli
Gör så här
- Tina hummern
- Sätt ugnen på 225 grader
- Blanda ihop rumsvarmt smör med parmesan, gräslök, persilja, panko, vitlök salt och peppar
- Klyv humrarna i mitten, krossa klorna en aning och ta bort tarmen
- Klicka på örtsmöret på alla halvor så att hummerstjärtarna blir täckta
- Ställ in i ugnen i cirka 10 minuter
- Servera gärna ihop med räkor, aioli, pommes frites och baguette