Örtgratinerad hummer med parmesan

Örtgratinerad hummer med parmesan

Så enkelt, så gott, så festligt. Alla kan lyckas med denna middag som både känns lyxig och familjär.

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner

  • 2 Pandalus humrar
  • 50 g smör
  • Gräslök
  • Persilja
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 msk
  • pankoströbröd
  • 60 g parmesanost
  • Salt och peppar

Tillbehör:

  • Räkor
  • Pommes frites
  • Baugette
  • Aioli

Gör så här

  1. Tina hummern

  2. Sätt ugnen på 225 grader

  3. Blanda ihop rumsvarmt smör med parmesan, gräslök, persilja, panko, vitlök salt och peppar

  4. Klyv humrarna i mitten, krossa klorna en aning och ta bort tarmen

  5. Klicka på örtsmöret på alla halvor så att hummerstjärtarna blir täckta

  6. Ställ in i ugnen i cirka 10 minuter

  7. Servera gärna ihop med räkor, aioli, pommes frites och baguette