Örtgratinerad hummer med parmesan

Örtgratinerad hummer med parmesan

Så enkelt, så gott, så festligt. Alla kan lyckas med denna middag som både känns lyxig och familjär.

Du behöver

4 portioner

  • 2 Pandalus humrar
  • 50 g smör
  • Gräslök
  • Persilja
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 msk
  • pankoströbröd
  • 60 g parmesanost
  • Salt och peppar

Tillbehör:

  • Räkor
  • Pommes frites
  • Baugette
  • Aioli

Gör så här

  1. Tina hummern

  2. Sätt ugnen på 225 grader

  3. Blanda ihop rumsvarmt smör med parmesan, gräslök, persilja, panko, vitlök salt och peppar

  4. Klyv humrarna i mitten, krossa klorna en aning och ta bort tarmen

  5. Klicka på örtsmöret på alla halvor så att hummerstjärtarna blir täckta

  6. Ställ in i ugnen i cirka 10 minuter

  7. Servera gärna ihop med räkor, aioli, pommes frites och baguette