
Ost- och örtbullar
Dessa matiga bullar med örtsmör tillsammans med räkor och ett glas bubbel – ja tack!
Du behöver
Antal portioner: ca 18 bullar
- 1 kg Pandalus räkor
- Färdig deg för familjepizza à 550 g
- 100 g rumstempererat smör
- 1 msk majsstärkelse
- 150 g riven lagrad ost
- Ca 2-3 msk finskuren dill
- 2 msk finhackad persilja
- 2 finhackade vitlöksklyftor
Gör så här
- Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen.
- Rör det rumstempererade smöret så att det blir riktigt mjukt (funkar även bra att mikra det lite om du glömt ta fram det från kylen).
Blanda ner majsstärkelse, dill och persilja.
Rulla ut degen på ett mjölat bakbord och bre / klicka ut röran på degplattan. Rentvättade händer eller en degskrapa är bra redskap för att kunna fördela massan jämnt.
Rulla ihop och skär sedan rullen i ca 16-18 bitar.
Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ca 12-15 min (bullarna ska få fin färg).
Servera nygräddade (vill du förbereda så gör klart fram tills det är dags för gräddning, ställ sedan de ogräddade bullarna i kylen och grädda när gästerna kommer eller när det är dags att äta) tillsammans med de tinade räkorna.