Ostcupcakes med räkor och gräslökscreme
Dessa cupcakes är inte bara supergoda utan fantastiskt fina att titta på. Bjud på till lyxfrukosten eller buffén och njut!
Du behöver
Antal portioner: 12 cupcakes
Ostmuffins
- 4,5 dl vetemjöl special
- 1,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 150 g lagrad ost (riven)
- 2 ägg
- 3 dl filmjölk
- 1 dl olja (smakneutral)
Gräslökscreme
- 1 knippe finhackad gräslök
- 300 g färskost naturell
- 2 dl majonnäs
- Smaka av med salt och peppar
Topping
- C:a 250 g skalade Pandalus räkor (1kg oskalade)
- Dill, rödlök och gräslök + lite gräslöksblommor, penséer eller andra ätbara blommor.
Gör så här
Sätt ugnen på 200°c. Förbered en muffinsplåt med c:a 12 muffinsformar.
- Blanda ihop torrvarorna samt osten i en bunke, tillsätt sedan oljan, rör om och tillsätt filmjölk. Bearbeta degen lite och tillsätt sedan äggen, ett åt gången.
- Fördela degen i muffinsformarna och grädda sedan i c:a 15 min (alla ugnar varierar sig i temp så se till att de är genomgräddade och har fått fin färg).
- Till gräslökscremen; blanda ihop färskost och gräslök, vänd sedan ner majonnäs och smaka eventuellt av med lite salt och peppar.
- Låt cupcakesen svalna lite och toppa sedan med den härliga gräslökscremen och rikligt med räkor.