Ostcupcakes med räkor

Ostcupcakes med räkor och gräslökscreme

Dessa cupcakes är inte bara supergoda utan fantastiskt fina att titta på. Bjud på till lyxfrukosten eller buffén och njut!

Du behöver

Antal portioner: 12 cupcakes

Ostmuffins

  • 4,5 dl vetemjöl special
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 150 g lagrad ost (riven)
  • 2 ägg
  • 3 dl filmjölk
  • 1 dl olja (smakneutral)

Gräslökscreme

  • 1 knippe finhackad gräslök
  • 300 g färskost naturell
  • 2 dl majonnäs
  • Smaka av med salt och peppar

Topping

  • C:a 250 g skalade Pandalus räkor (1kg oskalade)
  • Dill, rödlök och gräslök + lite gräslöksblommor, penséer eller andra ätbara blommor.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°c. Förbered en muffinsplåt med c:a 12 muffinsformar.

  2. Blanda ihop torrvarorna samt osten i en bunke, tillsätt sedan oljan, rör om och tillsätt filmjölk. Bearbeta degen lite och tillsätt sedan äggen, ett åt gången.

  3. Fördela degen i muffinsformarna och grädda sedan i c:a 15 min (alla ugnar varierar sig i temp så se till att de är genomgräddade och har fått fin färg).

  4. Till gräslökscremen; blanda ihop färskost och gräslök, vänd sedan ner majonnäs och smaka eventuellt av med lite salt och peppar.

  5. Låt cupcakesen svalna lite och toppa sedan med den härliga gräslökscremen och rikligt med räkor.