Pad thai med tigerräkor

Pad thai med tigerräkor

En klassisk rätt från det thailändska köket som går hem hos både stora och små!

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner

  • 400 g Pandalus tigerräkor
  • 250 g risnudlar
  • 1/2 rödlök
  • 2 salladslökar
  • 1/2 chili
  • 2 ägg
  • 180 g böngroddar
  • 50 g jordnötter
  • Koriander
  • 1 stor morot

Pad thaisås:

  • 3,5 msk fisksås
  • 3 msk sweet chilisås
  • 3 msk vatten
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk soja
  • Lime, pressad från
  • 1,5 limefrukter

Gör så här

  1. Tina räkorna. Rör ihop alla ingredienser till såsen

  2. Skiva salladslök, chili och rödlök tunt

  3. Riv moroten i tunna strimlor

  4. Vispa äggen lite lätt i en bunke

  5. Tillaga nudlarna enligt anvisningarna, skölj sedan med kallt vatten

  6. Stek tigerräkorna och rödlöken tills räkorna får färg

  7. Tillsätt morot, salladslök och chili och stek i ungefär en minut

  8. Häll ner de uppvispade äggen under omrörning

  9. Hacka koriander och nötter

  10. Tillsätt nudlar, böngroddar och såsen i stekpannan, rör om noga

  11. Servera med hackade jordnötter och koriander