
Pad thai med tigerräkor
En klassisk rätt från det thailändska köket som går hem hos både stora och små!
Du behöver
4 portioner
- 400 g Pandalus tigerräkor
- 250 g risnudlar
- 1/2 rödlök
- 2 salladslökar
- 1/2 chili
- 2 ägg
- 180 g böngroddar
- 50 g jordnötter
- Koriander
- 1 stor morot
Pad thaisås:
- 3,5 msk fisksås
- 3 msk sweet chilisås
- 3 msk vatten
- 2 msk risvinäger
- 2 msk soja
- Lime, pressad från
- 1,5 limefrukter
Gör så här
- Tina räkorna. Rör ihop alla ingredienser till såsen
- Skiva salladslök, chili och rödlök tunt
- Riv moroten i tunna strimlor
- Vispa äggen lite lätt i en bunke
- Tillaga nudlarna enligt anvisningarna, skölj sedan med kallt vatten
- Stek tigerräkorna och rödlöken tills räkorna får färg
- Tillsätt morot, salladslök och chili och stek i ungefär en minut
- Häll ner de uppvispade äggen under omrörning
- Hacka koriander och nötter
- Tillsätt nudlar, böngroddar och såsen i stekpannan, rör om noga
- Servera med hackade jordnötter och koriander