Pannacotta med västerbottensost och löjrom

Pannacotta med västerbottensost och löjrom

En supertrevlig förrätt eller tillskott till buffén- små snapsglas med västerbottenpanacotta toppade med löjrom. Du kan förbereda dessa långt innan och allt som krävs innan servering är att toppa glasen med godsaker!

Du behöver

Antal portioner: 6 snapsglas

  • 80 g Pandalus löjrom
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • Gräslök, finhackad
  • Crème fraiche
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 dl finriven västerbottensost
  • Svartpeppar
  • 1 gelatinblad

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i cirka 5 minuter

  2. Värm upp vispgrädden och blanda ner osten under omrörning tills allt har smält samman

  3. Rör en stund på svag värme

  4. Ta bort blandningen från plattan och blanda ner gelatinbladet tills det löst upp sig

  5. Ta fram snapsglas och häll lika mycket blandning i varje glas

  6. Ställ i kylen minst två timmar innan servering

  7. När det är dags för servering – toppa med löjrom, finhackad rödlök, finhackad gräslök en liten klick crème fraiche och svartpeppar