
Pannacotta med västerbottensost och löjrom
En supertrevlig förrätt eller tillskott till buffén- små snapsglas med västerbottenpanacotta toppade med löjrom. Du kan förbereda dessa långt innan och allt som krävs innan servering är att toppa glasen med godsaker!
Du behöver
Antal portioner: 6 snapsglas
- 80 g Pandalus löjrom
- 1 liten rödlök, finhackad
- Gräslök, finhackad
- Crème fraiche
- 2,5 dl vispgrädde
- 2 dl finriven västerbottensost
- Svartpeppar
- 1 gelatinblad
Gör så här
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten i cirka 5 minuter
- Värm upp vispgrädden och blanda ner osten under omrörning tills allt har smält samman
- Rör en stund på svag värme
- Ta bort blandningen från plattan och blanda ner gelatinbladet tills det löst upp sig
- Ta fram snapsglas och häll lika mycket blandning i varje glas
- Ställ i kylen minst två timmar innan servering
- När det är dags för servering – toppa med löjrom, finhackad rödlök, finhackad gräslök en liten klick crème fraiche och svartpeppar