Parmesangratinerad hummer

Parmesangratinerad hummer

Om du vill laga en rätt med smaker som är som gjorda för varandra? Då är detta en klassiker att vända sig till. 

Dela på facebook

Du behöver

2 portioner

  • 2 st Pandalus humrar
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 1 citron
  • 50 g riven
  • parmesanost
  • 50 g smör
  • Olivolja
  • Färsk bladpersilja
  • Flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Tina humrarna

  2. Blanda samman smör, vitlök, parmesan, citron och bladpersilja, smaka av med salt och peppar. Låt stå i rumstemperatur.

  3. Värm ugnen till 200 grader.

  4. Dela hummern på längden och plocka ur köttet ur stjärten. Ta bort och släng magsäcken från skalhalvorna som sitter längst upp mot huvudet. Lägg hummerhalvorna på en ugnsplåt.

  5. Grovhacka hummerstjärtarna och blanda med salt, peppar och lite olivolja.

  6. Fördela hummerstjärtsblandningen i de tomma hummerhalvorna på plåten. Klicka över parmesanfyllningen och gratinera i ugn i 10 min.

  7. Servera direkt och njut