Parmesangratinerad hummer
Om du vill laga en rätt med smaker som är som gjorda för varandra? Då är detta en klassiker att vända sig till.
Du behöver
2 portioner
- 2 st Pandalus humrar
- 1 klyfta riven vitlök
- 1 citron
- 50 g riven
- parmesanost
- 50 g smör
- Olivolja
- Färsk bladpersilja
- Flingsalt och svartpeppar
Gör så här
- Tina humrarna
- Blanda samman smör, vitlök, parmesan, citron och bladpersilja, smaka av med salt och peppar. Låt stå i rumstemperatur.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Dela hummern på längden och plocka ur köttet ur stjärten. Ta bort och släng magsäcken från skalhalvorna som sitter längst upp mot huvudet. Lägg hummerhalvorna på en ugnsplåt.
- Grovhacka hummerstjärtarna och blanda med salt, peppar och lite olivolja.
- Fördela hummerstjärtsblandningen i de tomma hummerhalvorna på plåten. Klicka över parmesanfyllningen och gratinera i ugn i 10 min.
- Servera direkt och njut