Parmesanpanacotta med löjrom
Oavsett vad ni vill fira så kommer denna förrätt definitivt bli populär hos alla gäster. Servera i tjusiga glas och på en fin bricka för att ge det där lilla extra. Ost tillsammans med löjrom kan helt enkelt inte bli annat än gott!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 80 g Pandalus löjrom
- 2 dl finriven parmesan
- 2 dl vispgrädde
- 1 gelatinblad
- Gräslök, finhackad
- Schalottenlök eller rödlök, finhackad
- Svartpeppar
Gör så här
- Tina löjrom
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten i en skål
- Värm grädden tillsammans med den finrivna osten på låg värme tills osten smält
- Smaka av med lite svartpeppar
- Krama ur gelatinbladet och lägg ner i ostblandningen tills det lösts upp
- Häll allting i små drink- eller snapsglas
- Låt stå i kylen minst 2 timmar
- Toppa med lök, gräslök och löjrom innan servering!