Parmesanpanacotta med löjrom

Parmesanpanacotta med löjrom

Oavsett vad ni vill fira så kommer denna förrätt definitivt bli populär hos alla gäster. Servera i tjusiga glas och på en fin bricka för att ge det där lilla extra. Ost tillsammans med löjrom kan helt enkelt inte bli annat än gott!

Du behöver

Antal portioner: 4

  • 80 g Pandalus löjrom
  • 2 dl finriven parmesan
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 gelatinblad
  • Gräslök, finhackad
  • Schalottenlök eller rödlök, finhackad
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Tina löjrom

  2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i en skål

  3. Värm grädden tillsammans med den finrivna osten på låg värme tills osten smält

  4. Smaka av med lite svartpeppar

  5. Krama ur gelatinbladet och lägg ner i ostblandningen tills det lösts upp

  6. Häll allting i små drink- eller snapsglas

  7. Låt stå i kylen minst 2 timmar

  8. Toppa med lök, gräslök och löjrom innan servering!