Parmesanskålar med pepparrot och löjrom

Parmesanskålar med pepparrotskräm och löjrom

Ingen jul utan löjrom va? Vad som ser avancerat ut men som faktiskt är superenkelt är att forma skålar av parmesan till löjrommen. Blir garanterat en favorit bland gästerna!

Dela på facebook

Du behöver

Portioner: 6 snittar
Tillagningstid: 20 min

  • 80 g Pandalus löjrom
  • 100 g parmesanost, riven
  • 3 msk färskost
  • 3 msk crème fraiche
  • 4 msk riven färsk pepparrot
  • Salt och peppar
  • Dill

Gör så här

  1. Tina löjrom

  2. Sätt ugnen på 200 grader

  3. Blanda ihop färskost, crème frachie, pepparrot, salt och peppar i en skål

  4. Riv parmesanosten

  5. Fördela osten i sex rundlar med gott om mellanrum på en ugnsplåt med bakplåtspapper

  6. Grädda cirka 10 min tills de börjar få en gyllenbrun färg

  7. Klipp ut en bit bakplåtspapper kring varje parmesanrundel och placera i varsin skål/muffinsform eller liknande där de kan stelna och forma sig som en skål

  8. Fördela pepparrotskräm, löjrom och dill i alla skålar och avsluta med svartpeppar