Påsksallad med räkor, ägg, och marinerad fänkål
Härliga påsken är här igen! Sill, lax, och potatis i all ära men ibland kanske man vill ha lite variation? Denna sallad med räkor, ägg och fänkål ger en fräschhet till påskbordet och matchar dessutom påskens alla färger
Du behöver
Antal portioner
- 500 g Pandalus räkor, tinade och skalade
- 2 st gemsalladshuvuden
- 1 rödlök, hyvlad med mandolin
- 1/2 gurka, hyvlad med mandolin
- 3 ägg, kokta 8 minuter (ilagda i kokande vatten)
- 3 salladslökar, skivade
Marinerad fänkål
- 1 fänkål, skivad
- Citronzest från 1/2 citron
- Saften från 1/4 citron
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- Dill, finhackad
- Salt och peppar
Dressing
- 6 msk olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap
- Gräslök, finhackad
- Salt och peppar
Gör så här
- Tina räkorna och skala dem därefter
- Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en burk med lock
- Skaka om burken rejält så att allting blandas ihop, smaka av med salt och peppar
- Blanda ihop alla ingredienser till fänkålen och låt marinera i minst 15 minuter
- Koka äggen
- Skiva alla grönsaker och bygg sedan ihop salladen, häll till sist över dressingen
- Servera med ett gott bröd