
Påsksallad med räkor
Bjud på denna fantastiskt goda sallad till påskbuffén – enkelt, gott och dessutom väldigt vacker att titta på!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 1 kg Pandalus räkor
- C:a 500 g sparris + lite pressad citron och 1 msk neutral olja.
- 4 ägg
- Salladsärtor
- En knippe rädisor
- Picklad rödlök
- Dill
- Gräslök
- 2 skivor kavring + 1 msk smör
Örtolja
- 1dl neutral olja
- C:a 15 g gräslök
- C:a 15 g dill
- 1 tsk honung
- 1 msk pressad citron
- Salt och peppar
Gör så här
Förbered genom att tina räkorna i kyl över natten.
Koka äggen så att de får en krämig mitt (här varierar tiden beroende på spis men beräkna c:a 6-7 minuter).
Koka sparrisen i rikligt saltat vatten, låt dem bara precis bli lite mjuka och häll sedan av vattnet. Pressa över lite citron och häll över oljan.
Skala räkorna och skär både rädisor och salladsärtor i bitar.
Smula sönder kavringen och bryn dem i smöret.
Örtolja
- Lägg alla ingredienser förutom salt och peppar i en mixer (alternativt en stavmixer).
- Mixa ihop allt och smaka sedan av med salt och peppar.
Till servering
- Bygg din sallad i en ring på ett stort uppläggningsfat eller på fyra tallrikar direkt.
- Varva ingredienserna så att det ser aptitligt ut och ringla till sist över örtoljan.