
Linguine med tigerräkor, citron och tomat
En solklar favorit som dessutom går väldigt snabbt att tillreda. Doftar och smakar fantastiskt!
Du behöver
Antal portioner
- 1 förpackning Pandalus tigerräkor
- 400 g Linguine
- 1 dl olivolja
- 3 klyftor vitlök
- En näve bladpersilja, sköljd
- 1 färsk röd chili
- 10 -15 små plommontomater
- 1/2 dl vitt vin
- Zest från 1 citron
- Salt
- Nymald svartpeppar
Gör så här
- Tina räkorna enligt förpackningens anvisningar.
- Koka pastan 1 minut kortare än vad som står på förpackningen.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Dela, kärna ur och hacka chilin.
- Hetta upp oljan i en stekpanna samt fräs vitlök och chili utan att det tar färg.
- Dela och tillsätt tomaterna och låt steka 2-3 minuter.
- Lägg i räkorna, häll på vinet och låt puttra i ytterligare några minuter. Salta, peppra och smaka av.
- Häll av pastan och spara lite av kokvattnet.
- Lägg i pastan tillsammans med några matskedar av kokvattnet i den heta pannan och rör om med värmen på.
- Vänd samman den nykokta pastan med chiliräkorna och bladpersiljan.
- Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Riv över lite citronzest, ringla över olivolja och servera genast!