Linguine med tigerräkor, citron och tomat

Linguine med tigerräkor, citron och tomat

En solklar favorit som dessutom går väldigt snabbt att tillreda. Doftar och smakar fantastiskt!

Du behöver

Antal portioner

  • 1 förpackning Pandalus tigerräkor 
  • 400 g Linguine
  • 1 dl olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • En näve bladpersilja, sköljd
  • 1 färsk röd chili
  • 10 -15 små plommontomater
  • 1/2 dl vitt vin
  • Zest från 1 citron
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Tina räkorna enligt förpackningens anvisningar.
     
  2. Koka pastan 1 minut kortare än vad som står på förpackningen.
     
  3. Skala och finhacka vitlöken.
     
  4. Dela, kärna ur och hacka chilin.
     
  5. Hetta upp oljan i en stekpanna samt fräs vitlök och chili utan att det tar färg.

  6. Dela och tillsätt tomaterna och låt steka 2-3 minuter.
     
  7. Lägg i räkorna, häll på vinet och låt puttra i ytterligare några minuter. Salta, peppra och smaka av.
     
  8. Häll av pastan och spara lite av kokvattnet.

  9. Lägg i pastan tillsammans med några matskedar av kokvattnet i den heta pannan och rör om med värmen på.
     
  10. Vänd samman den nykokta pastan med chiliräkorna och bladpersiljan.

  11. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Riv över lite citronzest, ringla över olivolja och servera genast!