Pasta med tigerräkor, fänkål och chili
Bjud på denna pasta nästa gång du vill lyxa till det lite extra. En riktig smakexplosion med både hetta, sälta och lite syrlighet!
Du behöver
Antal portioner: 2
- 200 g Pandalus tigerräkor, tinade
- 400 g linguine
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd chili, hackad
- 1/2 gul lök, hackad
- 1/2 fänkål, hackad
- 2 kvisttomater, hackade och skållade
- 1,5 dl vitt vin
- En skvätt pressad citronjuice
- Olivolja
- Salt och peppar
- Bladpersilja, hackad
- Parmesan till servering
Gör så här
- Tina tigerräkorna enligt anvisning på förpackningen.
- Hacka alla grönsaker (förutom tomaterna).
- Hetta upp en stekpanna med ganska så rikligt med olivolja.
- Fräs vitlök, chili, fänkål och gul lök tills de mjuknat.
- Häll på det vita vinet och låt koka in en stund.
- Skålla tomaterna några minuter tills skalet lossnat lite.
- Låt svalna, riv av skalet och hacka dem.
- Häll ner i stekpannan.
- Salta och peppra och låt puttra ihop.
- Koka pastan enligt instruktioner minus 1-2 minuter.
- Stek tigerräkorna i en annan panna med salt och peppar.
- Häll ner pastan och tigerräkorna i såsen och blanda ihop väl.
- Smaka av med lite pressad citronjuice.
- Toppa med hackad bladpersilja och riven parmesanost innan servering