Pesto pasta räkor

Pasta pesto med scampi

Ett av våra klassiska go to-recept som fungerar lika bra till helgmiddagen som snabb vardagsmaträtt. Peston går finfint att frysa så gör gärna lite extra och använd vid annat tillfälle

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner

För räkorna 

  • 2 påsar Pandalus tigerräkor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 3 msk olja
  • Salt och peppar

  • En god pastasort 

Pesto

  • 2 dl riven parmesan
  • 1,5 dl pinjenötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 krukor färsk basilika
  • 0,5 – 1,5 dl olivolja
  • Salt & peppar

Parmesan, pinjenötter och basilikablad till topping

Gör såhär​

  1. Ta fram Pandalus tigerräkor och tina dem.

  2. Mixa riven parmesan, färsk basilika, pinjenötter, vitlök, olivolja, salt och peppar. Smaka av och krydda efter smak. Spara lite av parmesanen och pinjenötterna. Värm en stekpanna och rosta nötterna lätt i den, ställ åt sidan så länge.

  3. Värm ugnen till 200 grader, ta en ugnsfast form och lägg i vitt vin, olja, krossad vitlök, salt, peppar och ställ in i ugnen. När du ser att vin- och oljeblandningen börjat koka (när det bubblar) lägger du i räkorna. Så fort de blivit rosa är de färdiga (går väldigt fort med tinade räkor, tar lite längre tid för frysta).

  4. Koka pastan och när den är färdig rör du i peston. Häll i mer olivolja om det är trögt att röra.

  5. När vin- & oljeblandningen nästan kokar lägger du även i räkorna, när de blivit röda är de färdiga (beroende på ugn tar detta cirka 5-10 minuter för tinade räkor och uppemot 30 minuter för frysta räkor).

  6. Blanda pestopastan med räkorna och lägg upp på tallrikar. Strö lite parmesan och de rostade pinjenötterna över. Dekorera med basilikablad