Pasta pomodoro med räkor och mozzarella

Pasta pomodoro med räkor och mozzarella

Säsongen för att göra olika pastarätter är här! Detta är en väldigt enkel och fräsch tomatpasta med mycket smak som fungerar lika bra till vardags som till fest!

Du behöver

Antal portioner: 4

  • 500 g Pandalus räkor
  • 3 tomater, tärnade
  • 1 gul lök, tärnad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 röd chili, skivad
  • 1 mozzarella
  • 1 msk tomatpuré
  • 35 g babyspenat
  • Parmesan, finriven
  • Basilika, några blad (hackade)
  • 1/2 citron, 1 msk saft samt rivet skal
  • Salt och peppar
  • Olivolja
  • 1 dl pastavatten
  • 400 g fettuccine

Gör så här

  1. Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen

  2. Hacka, skiva och riv alla grönsaker

  3. Hetta upp en stekpanna med olivolja

  4. Stek tomater, lök, chili och vitlök

  5. Tillsätt finrivet citronskal plus 1 msk citronsaft, tomatpuré och hackad basilika

  6. Smaka av med salt och peppar

  7. Koka pastan och spara 1 dl pastavatten

  8. Blanda sedan i pasta, pastavatten, spenat och räkor i tomatsåsen

  9. Strössla på rikligt med parmesan och toppa portionerna med mozzarellabitar och basilika