Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Pasta primavera med räkor och ärtpesto Skir och grön primörpasta som får en lyxig känsla med Pandalus extra stora räkor, 70/90. Ett tips på tilltugg är att toppa rostad crostini med ärtpeston och räkorna samt garnera med mynta! Tillbaka till recept Dela på facebook Du behöver Antal portioner: 42 förpackningar Pandalus räkor 70/90 à 500 g500 g grön sparrisolivolja1 vitlöksklyfta1 krm chiliflakessalt400 g torkad pasta, t ex linguine3/4–1 dl av pastans kokvattenfärsk myntaÄrtpesto2 dl frysta gröna ärtor1 dl naturella pistaschnötter1 vitlöksklyfta1 tsk rivet citronskal3 msk färsk hackad mynta1 dl finriven parmesanost1 1/4 dl olivoljasaltnymald peppar Gör så här Börja med peston: Tina ärtorna. Grovhacka nötterna och hacka vitlöken.Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna.Tina och skala räkorna.Bryt av den nedre, grova delen på sparrisstjälkarna. Dela varje sparrisstjälk i tre bitar.Mjukstek sparrisen i olivolja. Blanda i vitlök och chiliflakes mot slutet. Krydda med salt.Koka pastan enligt förpackningen. Häll av kokvattnet, men spar c:a 1 dl av kokvattnet.Blanda pastan med pesto och kokvatten, lite i taget, till en krämig konsistens.Vänd ner den råstekta sparrisen och räkorna i pastan. Strö över myntablad och servera genast.