Pasta primavera med räkor och ärtpesto

Pasta primavera med räkor och ärtpesto

Skir och grön primörpasta som får en lyxig känsla med Pandalus extra stora räkor, 70/90. Ett tips på tilltugg är att toppa rostad crostini med ärtpeston och räkorna samt garnera med mynta!

Du behöver

Antal portioner: 4

  • 2 förpackningar Pandalus räkor 70/90 à 500 g
  • 500 g grön sparris
  • olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm chiliflakes
  • salt
  • 400 g torkad pasta, t ex linguine
  • 3/4–1 dl av pastans kokvatten
  • färsk mynta

Ärtpesto

  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 1 dl naturella pistaschnötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 3 msk färsk hackad mynta
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 1/4 dl olivolja
  • salt
  • nymald peppar

Gör så här

  1. Börja med peston: Tina ärtorna. Grovhacka nötterna och hacka vitlöken.

  2. Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna.

  3. Tina och skala räkorna.

  4. Bryt av den nedre, grova delen på sparrisstjälkarna. Dela varje sparrisstjälk i tre bitar.

  5. Mjukstek sparrisen i olivolja. Blanda i vitlök och chiliflakes mot slutet. Krydda med salt.

  6. Koka pastan enligt förpackningen. Häll av kokvattnet, men spar c:a 1 dl av kokvattnet.

  7. Blanda pastan med pesto och kokvatten, lite i taget, till en krämig konsistens.

  8. Vänd ner den råstekta sparrisen och räkorna i pastan. Strö över myntablad och servera genast.