
Pasta primavera med räkor och ärtpesto
Skir och grön primörpasta som får en lyxig känsla med Pandalus extra stora räkor, 70/90. Ett tips på tilltugg är att toppa rostad crostini med ärtpeston och räkorna samt garnera med mynta!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 2 förpackningar Pandalus räkor 70/90 à 500 g
- 500 g grön sparris
- olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 krm chiliflakes
- salt
- 400 g torkad pasta, t ex linguine
- 3/4–1 dl av pastans kokvatten
- färsk mynta
Ärtpesto
- 2 dl frysta gröna ärtor
- 1 dl naturella pistaschnötter
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk rivet citronskal
- 3 msk färsk hackad mynta
- 1 dl finriven parmesanost
- 1 1/4 dl olivolja
- salt
- nymald peppar
Gör så här
- Börja med peston: Tina ärtorna. Grovhacka nötterna och hacka vitlöken.
- Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna.
- Tina och skala räkorna.
- Bryt av den nedre, grova delen på sparrisstjälkarna. Dela varje sparrisstjälk i tre bitar.
- Mjukstek sparrisen i olivolja. Blanda i vitlök och chiliflakes mot slutet. Krydda med salt.
- Koka pastan enligt förpackningen. Häll av kokvattnet, men spar c:a 1 dl av kokvattnet.
- Blanda pastan med pesto och kokvatten, lite i taget, till en krämig konsistens.
- Vänd ner den råstekta sparrisen och räkorna i pastan. Strö över myntablad och servera genast.