Pesto Genovese med tigerräkor
När du vill sätta lite extra guldkant på tillvaron – bjud på en riktigt god pasta pesto tillsammans med tigerräkor som dessutom är väldigt enkel att göra!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 1 påse Pandalus tigerräkor
- Salt
Pesto Genovese
- 2 krukor basilika
- 60 g pinjenötter
- 1 stor vitlöksklyfta
- 100 g (ungefär 1,5 dl) finriven parmesan
- 1,5 dl mild olivolja
- 1/2 liten pressad citron (kan uteslutas men det blir väldigt gott med lite syra)
- Pasta efter smak
- Salt och svartpeppar
Gör så här
- Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen och låt vätskan rinna av. Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa vitlök och olja så att vitlöken blir finhackad och ha sedan i övriga ingredienser till peston. Mixa bara precis så mycket så att allt går ihop, då det är gott med lite knaster från pinjenötterna (det är gott att rosta pinjenötterna i en het panna innan du mixar dem för extra god smak men det går också utmärkt att använda naturella pinjenötter).
- Koka pasta till 4 portioner enligt anvisningar.
- Medan pastan kokar – lägg räkorna i en ugnsfast form och salta. Tillaga räkorna tills alla blivit rosa, rör om allt eftersom.
- Blanda ner peston i den varma pastan och rör om så att alla smaker blandas. Lägg upp på fat, lägg över tigerräkorna och toppa med lite extra parmesan.