Pesto Genovese med tigerräkor

Pesto Genovese med tigerräkor

När du vill sätta lite extra guldkant på tillvaron – bjud på en riktigt god pasta pesto tillsammans med tigerräkor som dessutom är väldigt enkel att göra!

Du behöver

Antal portioner: 4

Pesto Genovese

  • 2  krukor basilika
  • 60 g pinjenötter
  • 1 stor  vitlöksklyfta
  • 100 g (ungefär 1,5 dl) finriven parmesan
  • 1,5 dl mild olivolja
  • 1/2 liten pressad citron (kan uteslutas men det blir väldigt gott med lite syra)
  • Pasta efter smak
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen och låt vätskan rinna av. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Mixa vitlök och olja så att vitlöken blir finhackad och ha sedan i övriga ingredienser till peston. Mixa bara precis så mycket så att allt går ihop, då det är gott med lite knaster från pinjenötterna (det är gott att rosta pinjenötterna i en het panna innan du mixar dem för extra god smak men det går också utmärkt att använda naturella pinjenötter).

  3. Koka pasta till 4 portioner enligt anvisningar.

  4. Medan pastan kokar – lägg räkorna i en ugnsfast form och salta. Tillaga räkorna tills alla blivit rosa, rör om allt eftersom.

  5. Blanda ner peston i den varma pastan och rör om så att alla smaker blandas. Lägg upp på fat, lägg över tigerräkorna och toppa med lite extra parmesan.