Pestopasta med grillade kammusslor

Pestopasta med grillade kammusslor

Behöver du ett klassiskt go-to-recept? Då hittar du det här! Peston går finfint att frysa så gör gärna lite extra och använd vid annat tillfälle

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner

För räkorna

Till hemmagjord pesto

  • 2 dl riven parmesan
  • 1,5 dl pinjenötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 krukor färsk basilika
  • 0,5 – 1,5 dl olivolja
  • Salt & peppar

Övrigt

  • Valfri pasta
  • Grillspett
  • Riven parmesan, pinjenötter och basilikablad till topping.

Gör så här

  1. Ta fram Pandalus kammusslor och tina dem.

  2. Blanda olja, hackad vitlök, persilja, salt, peppar i en bunke och lägg i räkorna. Rör om så alla räkorna blir ordentligt marinerade.

  3. Mixa riven parmesan, färsk basilika, pinjenötter, vitlök, olivolja, salt och peppar. Smaka av och krydda efter smak. Spara lite av parmesanen, pinjenötterna och basilikan till topping.

  4. Värm en stekpanna och rosta resten av pinjenötterna lätt i den, ställ åt sidan så länge.

  5. Koka upp pastan och när den är färdig blandar du i peston. Blanda i lite olivolja eller pastavatten om det är trögt att röra.

  6. Tänd grillen. Trä upp de marinerade musslorna på grillspetten och grilla dem lätt (det går fort för dem att bli klara).

  7. Lägg upp pastan på tallrikar, strö över riven parmesan och de rostade pinjenötterna. Dekorera med några basilikablad och lägg till slut på de grillade musslorna