Pestopasta med grillade tigerräkor
Ett av våra klassiska go-to-recept som fungerar lika bra till helgmiddagen som snabb vardagsmaträtt. Peston går finfint att frysa så gör gärna lite extra och använd vid annat tillfälle!
Du behöver
4 portioner
För räkorna:
- 1 påse Pandalus tigerräkor
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 dl färsk persilja
- 4 msk olja
- Salt och peppar
- Grillspett
Till hemmagjord pesto:
- 2 dl riven parmesan
- 1,5 dl pinjenötter
- 3 vitlöksklyftor
- 2 krukor färsk basilika
- 0,5 – 1,5 dl olivolja
- Salt & peppar
Valfri pasta, riven parmesan, pinjenötter och basilikablad till topping.
Gör så här
- Ta fram Pandalus tigerräkor och tina dem.
- Blanda olja, hackad vitlök, persilja, salt, peppar i en bunke och lägg i räkorna. Rör om så alla räkorna blir ordentligt marinerade.
- Mixa riven parmesan, färsk basilika, pinjenötter, vitlök, olivolja, salt och peppar. Smaka av och krydda efter smak. Spara lite av parmesanen, pinjenötterna och basilikan till topping.
- Värm en stekpanna och rosta resten av pinjenötterna lätt i den, ställ åt sidan så länge.
- Koka upp pastan och när den är färdig blandar du i peston. Blanda i lite olivolja eller pastavatten om det är trögt att röra.
- Tänd grillen. Trä upp de marinerade räkorna på grillspetten och grilla dem lätt (det går fort för dem att bli klara).
- Lägg upp pastan på tallrikar, strö över riven parmesan och de rostade pinjenötterna. Dekorera med några basilikablad och lägg till slut på de grillade räkorna