Pestopasta med grillade tigerräkor

Foto: 

Pestopasta med grillade tigerräkor

Ett av våra klassiska go-to-recept som fungerar lika bra till helgmiddagen som snabb vardagsmaträtt. Peston går finfint att frysa så gör gärna lite extra och använd vid annat tillfälle!

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner

För räkorna:

  • 1 påse Pandalus tigerräkor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl färsk persilja
  • 4 msk olja
  • Salt och peppar
  • Grillspett

Till hemmagjord pesto:

  • 2 dl riven parmesan
  • 1,5 dl pinjenötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 krukor färsk basilika
  • 0,5 – 1,5 dl olivolja
  • Salt & peppar

Valfri pasta, riven parmesan, pinjenötter och basilikablad till topping.

Gör så här

  1. Ta fram Pandalus tigerräkor och tina dem.

  2. Blanda olja, hackad vitlök, persilja, salt, peppar i en bunke och lägg i räkorna. Rör om så alla räkorna blir ordentligt marinerade.

  3. Mixa riven parmesan, färsk basilika, pinjenötter, vitlök, olivolja, salt och peppar. Smaka av och krydda efter smak. Spara lite av parmesanen, pinjenötterna och basilikan till topping.

  4. Värm en stekpanna och rosta resten av pinjenötterna lätt i den, ställ åt sidan så länge.

  5. Koka upp pastan och när den är färdig blandar du i peston. Blanda i lite olivolja eller pastavatten om det är trögt att röra.

  6. Tänd grillen. Trä upp de marinerade räkorna på grillspetten och grilla dem lätt (det går fort för dem att bli klara).

  7. Lägg upp pastan på tallrikar, strö över riven parmesan och de rostade pinjenötterna. Dekorera med några basilikablad och lägg till slut på de grillade räkorna