Petit choux med kräftor och kryddost
Att göra sina egna Petit choux är inte alls krångligt, tvärtom är smeten enkel att röra ihop och klicka ut på en plåt. Och med en krämig fyllning av kräftor och kryddost kommer de här munsbitarna garanterat att göra succé på kräftskivan!
Du behöver
Antal portioner: 24 st.
Petit choux
- 75 g smör
- 1 3/4 dl vatten
- 2 dl vetemjöl
- 3 ägg
Fyllning (ca 5 dl)
- 2 paket Pandalus färska kräftor från Turkiet à 700 g
- 6 msk majonnäs
- 6 msk crème fraiche
- 3 dl grovriven kryddost
- 4 msk hackad gräslök
- salt
Till garnering
- gärna extra kräftstjärtar från Pandalus
- krondill eller vanlig dill
Gör så här
Petit choux:
- Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp smör och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet under kraftig vispning.
- Ta från värmen och rör äggen, ett i taget, under kraftig omrörning tills degen är blank. Enklast är med en träslev eftersom degen fastnar i en visp. Låt svalna.
- Spritsa, eller klicka ut små toppar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen c:a 20 minuter. Låt kallna.
Fyllning:
- Skala kräftorna och grovhacka.
- Blanda majonnäs, crème fraiche, ost och gräslök. Vänd ner kräftorna. Smaka av med salt. Förvara röran i kylen.
Vid servering:
- Skär ett lock på varje Petit choux och fyll med en klick röra.
- Toppa gärna med en kräftstjärt och garnera med dill. Lägg på locket och servera direkt!