Petit choux

Petit choux med löjrom- och parmesanfyllning

Små, lyxiga bakverk med krämig fyllning som passar perfekt på brunchbordet.

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner: 8 st
Tillagningstid: ca 45 min

Bakelse:

  • 100 g smör
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg

Fyllning:

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Koka upp smör och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget, under ständig vispning.

3. Ta av kastrullen från värmen, vispa kraftigt och tillsätt äggen ett i taget.

4. Spritsa ut 8 avlånga bakelser på en bakplåtspapperklädd plåt.

5. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min, låt svalna på galler.

6. Blanda crème fraiche, löjrom och riven parmesan, smaka av med salt och peppar.

7. Gröp ur ett hål för fyllningen i mitten av varje choux och fyll genom att spritsa fyllningen i urgröpningen.