Petit choux med löjrom- och parmesanfyllning
Små, lyxiga bakverk med krämig fyllning som passar perfekt på brunchbordet.
Du behöver
Antal portioner: 8 st
Tillagningstid: ca 45 min
Bakelse:
- 100 g smör
- 2 dl vatten
- 2 dl vetemjöl
- 3 ägg
Fyllning:
- 50 g Pandalus löjrom
- 1/2 dl crème fraiche
- 2 msk finriven parmesan
- Salt och peppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Koka upp smör och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget, under ständig vispning.
3. Ta av kastrullen från värmen, vispa kraftigt och tillsätt äggen ett i taget.
4. Spritsa ut 8 avlånga bakelser på en bakplåtspapperklädd plåt.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min, låt svalna på galler.
6. Blanda crème fraiche, löjrom och riven parmesan, smaka av med salt och peppar.
7. Gröp ur ett hål för fyllningen i mitten av varje choux och fyll genom att spritsa fyllningen i urgröpningen.