Picklad kålrabbi med kräftröra
Små godbitar av picklad kålrabbi fyllda med kräftröra med smak av pepparrot kan ju aldrig bli fel! Garanterad succé oavsett om du serverar dem på kräftskivan eller till fördrinken.
Du behöver
Antal portioner: 12-15 bitar
Picklad kålrabbi
- 1 dl ättika (12%)
- 1 dl socker
- 1,5 dl vatten
- 1 msk salt
- C:a 350 g kålrabbi
Kräftfyllning med pepparrot
- 150 g mycket finhackat kräftkött från Pandalus kräftor (tag tillvara på allt på kräftan)
- 125 g färskost med smak av pepparrot (26% fetthalt)
- Finhackad dill
- Svartpeppar
Gör så här
Picklad kålrabbi
- Koka upp alla ingredienser förutom kålrabbin.
- Låt ättikslagen puttra ihop så att socker och salt löser sig.
- Låt gärna skalet vara kvar på kålrabbin om det är tunt, annars skala den.
- Hyvla kålrabbin riktigt tunt, använd gärna mandolin men funkar även att skära i tunna skivor med riktigt vass kniv.
- Lägg i kålrabbin i den heta lagen och låt stå tills det mjuknar, kyl sedan ner.
Kräftfyllning
- Skala kräftorna och finhacka sedan köttet.
- Blanda ihop kräftkött med färskosten och tillsätt dill samt eventuellt lite svartpeppar.
- Blanda runt ordentligt.
Montering
- Låt kålrabbin rinna av ordentligt och lägg dem sedan platt på ett fat.
- Lägg på c:a 1 msk fyllning på varje kålrabbicirkel.
- Nyp till runt omkring så att du får fyra små hörn.
- Dekorera gärna med ätbara blommor (på bilden användes en kryddtagetes som är vacker i både blad och blomma).