Pizza bianco med kräftor
Kräftsäsongen är i full gång vilket innebär massor av goda kräftrecept. Denna tunna, krispiga och smakrika pizza är definitivt något som bör bjudas på kräftskivan. Köp gärna en färdig deg från din lokala pizzeria för att spara lite tid!
Du behöver
Antal portioner c:a 10
- 1 kg Pandalus färska kräftor från Turkiet
- 1 pizzadeg (köp från pizzeria eller färdig i butik)
- 1 mozzarella, skivad
- Pizzaost
- 6-7 kantareller, i delar
- 3-4 champinjoner, skivade
- 75 g Philadelphiaost
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 rödlök, tunt skivad
- Persilja, finhackad
- Dill, några kvistar
- Salt och peppar
Gör så här
- Tina kräftorna och skala dem därefter
- Sätt ugnen på 200 grader (beroende på deg)
- Blanda ihop Philadelphiaost med en pressad vitlöksklyfta, salt och peppar
- Bre ett lager på pizzan
- Lägg sedan på pizzaost och mozzarella
- Toppa med svamp, rödlök och kräftstjärtar
- Salta och peppra lite grann
- Sätt pizzan i ugnen cirka 10 minuter eller tills den fått en fin färg
- Toppa med persilja och dill