Poké bowl med räkor

Poké bowl med räkor

En krispig sallad som bjuder på både syra och hetta

Du behöver

4 portioner

  • 400 g räkor
  • Jasminris till fyra personer
  • 1/2 gurka
  • 1 stor morot
  • 7-8 rädisor
  • Två salladslökar
  • 1 röd chili
  • 2 avokados
  • Sesamfrön
  • 1/2 granatäpple

Marinad till räkor

  • 4 msk soja
  • 2 tsk fisksås
  • 3 msk sesamolja
  • Lite pressad lime

Stark majonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • Rikligt med tabasco
  • Sriracha (efter smak)

Sås till gurka, morot och rädisor

  • 4 msk risvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 cm riven ingefära

Gör så här

  1. Tina räkorna

  2. Börja med marinaden till räkorna genom att blanda ihop soja, fisksås, sesamolja och pressad lime, lägg till räkorna och ställ i kylen i minst 30 minuter

  3. Gör sedan såsen till grönsakerna genom att blanda ihop risvinäger, strösocker, sesamolja och ingefära

  4. Hyvla morot, gurka och rädisor tunt, helst med mandolin

  5. Blanda ihop grönsakerna med såsen i en bunke och låt stå i kylen minst 30 minuter

  6. Rör ihop tabasco srirachan med majonnäsen och ställ i kylen

  7. Skiva chili, avokado och salladslök

  8. Koka riset enligt anvisningar

  9. Lägg upp allt tillsammans på en tallrik, spritsa gärna ut majonnäsen så att det ser fint ut

  10. Toppa allting med sesamfrön och granatäpple