Du behöver
4 portioner
- 400 g räkor
- Jasminris till fyra personer
- 1/2 gurka
- 1 stor morot
- 7-8 rädisor
- Två salladslökar
- 1 röd chili
- 2 avokados
- Sesamfrön
- 1/2 granatäpple
Marinad till räkor
- 4 msk soja
- 2 tsk fisksås
- 3 msk sesamolja
- Lite pressad lime
Stark majonnäs
- 1 dl majonnäs
- Rikligt med tabasco
- Sriracha (efter smak)
Sås till gurka, morot och rädisor
- 4 msk risvinäger
- 2 tsk strösocker
- 2 tsk sesamolja
- 2 cm riven ingefära
Gör så här
- Tina räkorna
- Börja med marinaden till räkorna genom att blanda ihop soja, fisksås, sesamolja och pressad lime, lägg till räkorna och ställ i kylen i minst 30 minuter
- Gör sedan såsen till grönsakerna genom att blanda ihop risvinäger, strösocker, sesamolja och ingefära
- Hyvla morot, gurka och rädisor tunt, helst med mandolin
- Blanda ihop grönsakerna med såsen i en bunke och låt stå i kylen minst 30 minuter
- Rör ihop tabasco srirachan med majonnäsen och ställ i kylen
- Skiva chili, avokado och salladslök
- Koka riset enligt anvisningar
- Lägg upp allt tillsammans på en tallrik, spritsa gärna ut majonnäsen så att det ser fint ut
- Toppa allting med sesamfrön och granatäpple