Potatisbullar i våffeljärn toppade med löjrom

Potatisbullar i våffeljärn toppade med löjrom

Hoppa på trenden med potatis i våffeljärn! Krispig potatisbulle som toppas med löjrom, crème fraiche och lök blir ett utmärkt tilltugg till helgen – kanske som en del av brunchen?

Du behöver

Antal portioner: 2-4

  • 40 g Pandalus löjrom
  • 4 potatisbullar, frysta
  • Creme fraiche
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • Gräslök, finhackad
  • Svartpeppar
  • Smör

Gör så här

  1. Tina löjrom enligt anvisning på förpackning.

  2. Ta fram potatisbullarna cirka 15 minuter innan de ska gräddas.

  3. Värm våffeljärnet och lägg på en klick smör.

  4. Lägg i de halvtinade potatisbullarna och tryck till.

  5. Låt dem gräddas en stund tills de blivit krispiga och gyllenfärgade.

  6. Låt svalna något.

  7. Toppa med löjrom, creme fraiche, schalottenlök, gräslök och svartpeppar.