
Potatisbullar i våffeljärn toppade med löjrom
Hoppa på trenden med potatis i våffeljärn! Krispig potatisbulle som toppas med löjrom, crème fraiche och lök blir ett utmärkt tilltugg till helgen – kanske som en del av brunchen?
Du behöver
Antal portioner: 2-4
- 40 g Pandalus löjrom
- 4 potatisbullar, frysta
- Creme fraiche
- 1 schalottenlök, finhackad
- Gräslök, finhackad
- Svartpeppar
- Smör
Gör så här
- Tina löjrom enligt anvisning på förpackning.
- Ta fram potatisbullarna cirka 15 minuter innan de ska gräddas.
- Värm våffeljärnet och lägg på en klick smör.
- Lägg i de halvtinade potatisbullarna och tryck till.
- Låt dem gräddas en stund tills de blivit krispiga och gyllenfärgade.
- Låt svalna något.
- Toppa med löjrom, creme fraiche, schalottenlök, gräslök och svartpeppar.