Potatisnystan med löjrom

Potatisnystan med löjrom

Imponera på ditt middagssällskap och bjud på en förrätt som känns tagen direkt från en stjärnkrog. 

Dela på facebook

Du behöver

Förrätt för 4 portioner

  • 1 pkt Pandalus löjrom
  • 1 bakpotatis 
  • 3-5 dl Rapsolja
  • 1 finhackad schalottenlök 
  • 1 förpackning krasse 
  • 2dl  förpackning smetana
  • Citronsaft 
  • Salt 
  • Svartpeppar 

Gör så här

  1. Tina löjromen

  2. Svarva potatisen i en mixer som har svarvfunktion. Skölj den svarvade potatisen och låt ligga och torka på papper.

  3. Finhacka schalottenlök och lägg i en burk med kallt vatten och ställ i kylen.

  4. Hetta upp oljan till 150 grader, använd en termometer

  5. Fritera potatisen gyllenbruna och låt överflödig olja rinna av på papper.
  6. Salta och låt svalna en stund.

  7. Sila schalottenlöken.Toppa försiktigt med smetana, löjrom, citronsaft, salt och svartpeppar. Allra sist lägger du krasse på toppen och schalottenlök.