
Potatisnystan med löjrom
Imponera på ditt middagssällskap och bjud på en förrätt som känns tagen direkt från en stjärnkrog.
Du behöver
Förrätt för 4 portioner
- 1 pkt Pandalus löjrom
- 1 bakpotatis
- 3-5 dl Rapsolja
- 1 finhackad schalottenlök
- 1 förpackning krasse
- 2dl förpackning smetana
- Citronsaft
- Salt
- Svartpeppar
Gör så här
- Tina löjromen
- Svarva potatisen i en mixer som har svarvfunktion. Skölj den svarvade potatisen och låt ligga och torka på papper.
- Finhacka schalottenlök och lägg i en burk med kallt vatten och ställ i kylen.
- Hetta upp oljan till 150 grader, använd en termometer
- Fritera potatisen gyllenbruna och låt överflödig olja rinna av på papper.
- Salta och låt svalna en stund.
- Sila schalottenlöken.Toppa försiktigt med smetana, löjrom, citronsaft, salt och svartpeppar. Allra sist lägger du krasse på toppen och schalottenlök.