Potatissallad med löjrom och brynt smör

Potatissallad med löjrom och brynt smör

En färgsprakande rätt som är fylld av syra, sälta, krämighet och krispighet. A match made in heaven helt enkelt.

Dela på facebook

Du behöver

Förrätt eller snacks för 4 portioner

  • 1 pkt Pandalus löjrom
  • 8 st färsk potatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g smör
  • 1 rödlök, picklad
  • 70 g saltade lantchips
  • örter (dill, körvel)
  • machesallad
  • flingsalt

Picklad rödlök:

  • 1 rödlök
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1/2  tsk salt

Gör så här

  1. Börja med att pickla rödlöken. Häll vatten, ättika, socker och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka tills sockret och saltet har lösts upp. Ställ åt sidan och låt svalna en aning. Lägg i skalad och skivad rödlök. Låt pickla i minst 3 timmar. När löken svalnat helt, lägg över i en glasburk med lock. Förvaras i kylen.

  2. Koka potatisen i saltat vatten med skal på. Lägg över på ett fat och krossa potatisen lite lätt med en gaffel.

  3. Lägg smöret i en kastrull. Låt det smälta. Fortsätt värma smöret under vispning tills det har en gyllenbrun färg. Ringla brynt smör över potatisen. Salta med flingsalt.

  4. Fördela crème fraiche, löjrom och picklad rödlök ovanpå den krossade potatisen.

  5. Toppa med chips, dill, körvel och machesallad. Servera!