
Potatissallad med löjrom och brynt smör
En färgsprakande rätt som är fylld av syra, sälta, krämighet och krispighet. A match made in heaven helt enkelt.
Du behöver
Förrätt eller snacks för 4 portioner
- 1 pkt Pandalus löjrom
- 8 st färsk potatis
- 2 dl crème fraiche
- 150 g smör
- 1 rödlök, picklad
- 70 g saltade lantchips
- örter (dill, körvel)
- machesallad
- flingsalt
Picklad rödlök:
- 1 rödlök
- 1 1/2 dl vatten
- 1 dl socker
- 1/2 dl ättika (12%)
- 1/2 tsk salt
Gör så här
- Börja med att pickla rödlöken. Häll vatten, ättika, socker och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka tills sockret och saltet har lösts upp. Ställ åt sidan och låt svalna en aning. Lägg i skalad och skivad rödlök. Låt pickla i minst 3 timmar. När löken svalnat helt, lägg över i en glasburk med lock. Förvaras i kylen.
- Koka potatisen i saltat vatten med skal på. Lägg över på ett fat och krossa potatisen lite lätt med en gaffel.
- Lägg smöret i en kastrull. Låt det smälta. Fortsätt värma smöret under vispning tills det har en gyllenbrun färg. Ringla brynt smör över potatisen. Salta med flingsalt.
- Fördela crème fraiche, löjrom och picklad rödlök ovanpå den krossade potatisen.
- Toppa med chips, dill, körvel och machesallad. Servera!