Potatissnurra med löjrom

Potatissnurra med löjrom

Bjud på denna lyxiga potatissnurra toppad med örtolja, syrad grädde och löjrom. Ljuvliga smaker som gör sig perfekt till förrätt!

Du behöver

Antal portioner: 4

Örtolja

  • 1,5 dl neutral olja
  • 20 g dill
  • 20 g persilja
  • 1,5 krm salt

Potatissnurra

  • 4 st stora potatisar av fast sort
  • 0,5 dl neutral olja
  • 50 g finriven parmesan
  • 1,5 krm salt

Till servering

  1. 80 g Pandalus löjrom
  2. 2 dl syrad grädde
  3. Örtolja
  4. Dillkvistar
  5. Ca 0,5 dl vispad syrad grädde

Gör så här

  1. Tina löjrommen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Värm oljan till ca 60°c.

  3. Häll över örterna och mixa ihop ordentligt till en härligt grön olja (kan med fördel göras i god tid så att smakerna får dra ordentligt).

  4. Skala potatisarna och dela på längden i bitar med tjocklek på 1,5 cm.

  5. Använd mandolin och hyvla bitarna så att du får potatisremsor (som tunna band).

  6. Lägg potatisremsorna i en bunke tillsammans med olja, salt och finriven parmesan.

  7. Blanda runt ordentligt.

  8. Placera ut tartformar med ca 8-10 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.

  9. Lägg potatisremsor i ytterkanten på tartformen och bygg sedan på med remsor, in mot mitten och snurra ihop sista biten.

  10. När du format 4 stycken potatissnurror så gräddar du i ugn på 200°c i ca 20 min (ha lite koll så att de får fin färg).

  11. Innan du tar loss tart-ringen– skär gärna med vass kniv utefter kanterna så att de lossnar lätt.
  12. Plocka fram tallrikar och fördela lite syrad grädde på botten.

  13. Droppa i örtoljan.

  14. Lägg på  potatissnurran.

  15. Lägg en sked löjrom på varje snurra och spritsa på små klickar av syrad vispad grädde.

  16. Garnera med små dillkvistar och servera genast .direkt.