
Potatissnurra med löjrom
Bjud på denna lyxiga potatissnurra toppad med örtolja, syrad grädde och löjrom. Ljuvliga smaker som gör sig perfekt till förrätt!
Du behöver
Antal portioner: 4
Örtolja
- 1,5 dl neutral olja
- 20 g dill
- 20 g persilja
- 1,5 krm salt
Potatissnurra
- 4 st stora potatisar av fast sort
- 0,5 dl neutral olja
- 50 g finriven parmesan
- 1,5 krm salt
Till servering
- 80 g Pandalus löjrom
- 2 dl syrad grädde
- Örtolja
- Dillkvistar
- Ca 0,5 dl vispad syrad grädde
Gör så här
- Tina löjrommen enligt anvisning på förpackningen.
- Värm oljan till ca 60°c.
- Häll över örterna och mixa ihop ordentligt till en härligt grön olja (kan med fördel göras i god tid så att smakerna får dra ordentligt).
- Skala potatisarna och dela på längden i bitar med tjocklek på 1,5 cm.
- Använd mandolin och hyvla bitarna så att du får potatisremsor (som tunna band).
- Lägg potatisremsorna i en bunke tillsammans med olja, salt och finriven parmesan.
- Blanda runt ordentligt.
- Placera ut tartformar med ca 8-10 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
- Lägg potatisremsor i ytterkanten på tartformen och bygg sedan på med remsor, in mot mitten och snurra ihop sista biten.
- När du format 4 stycken potatissnurror så gräddar du i ugn på 200°c i ca 20 min (ha lite koll så att de får fin färg).
- Innan du tar loss tart-ringen– skär gärna med vass kniv utefter kanterna så att de lossnar lätt.
- Plocka fram tallrikar och fördela lite syrad grädde på botten.
- Droppa i örtoljan.
- Lägg på potatissnurran.
- Lägg en sked löjrom på varje snurra och spritsa på små klickar av syrad vispad grädde.
- Garnera med små dillkvistar och servera genast .direkt.