Potato Chaat med löjrom

Foto: 

Potato Chaat med löjrom

En absolut smakexplosion där orienten möter Norden!

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner

  • Fast potatis
  • 1 burk Pandalus löjrom
  • Turkisk yoghurt
  • Julienne av rödbetor, morötter och lök
  • Färsk koriander
  • Paprikapulver
  • Salt och peppar

Koriander chutney:

  • Massa koriander (minst 1 kruka)
  • Vitlök
  • Ingefära
  • Mandelmjölk (kan bytas mot naturell yoghurt eller vatten)
  • Limesaft
  • Grön chili
  • Rogan josh currypulver (hittar du inte så funkar det med en gnutta spiskummin)
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med att tina löjrommen. Mixa därefter alla ingredienser till koriander chutneyn och smaka av med salt och peppar.
  2. Hacka potatisen i 1cm-tärningar och koka den lätt. Innan den blir genomkokt, ta av den och lägg i en stekpanna med (mycket) rapsolja. Fritera tills kuberna blir gyllene och krydda med salt, peppar och lite rökt paprikapulver.
  3. Lägg upp potatisen på ett fat, ringla över koriander chutneyn och lite yoghurt (turkisk eller grekisk). Toppa med julienne av rödbetor, morötter, tunt strimlad lök, färsk koriander och allra sist MASSA löjrom!