pumpasoppa

Pumpasoppa med smörstekta kammusslor

Vad passar bättre en regnig dag än en rykande het soppa? Denna härliga pumpasoppa med kammusslor stekta i rikligt med smör värmer gott och lämpar sig både som förrätt och huvudrätt!

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner: 4 (fullportioner)
Tillagningstid: c:a 30 minuter

  • 8 st Pandalus kammusslor
  • 1 butternutpumpa (1 kg), urkärnad
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • Smör
  • Salt och peppar
  • Solroskärnor

Gör så här

  1. Tina kammusslorna

  2. Skala pumpan och skär den i mindre bitar (ta bort kärnhuset)

  3. Finhacka schalottenlök, chili och vitlök

  4. Fräs pumpan, löken, vitlöken och chilin på ganska låg värme några minuter

  5. Koka upp buljongen och häll över den med övriga ingredienser

  6. Låt koka på svag värme cirka 15-20 minuter

  7. Mixa soppan med stavmixer

  8. Häll på grädden och koka upp

  9. Stek kammusslorna i rikligt med smör, salta och peppra

  10. Dekorera soppan innan servering med grädde på toppen och forma den efter önskemål genom att ”dra ut” grädden lite lätt med tandpetare eller grillpinnar

  11. Trä kammusslorna på spett och servera!