
Pumpasoppa med smörstekta kammusslor
Vad passar bättre en regnig dag än en rykande het soppa? Denna härliga pumpasoppa med kammusslor stekta i rikligt med smör värmer gott och lämpar sig både som förrätt och huvudrätt!
Du behöver
Antal portioner: 4 (fullportioner)
Tillagningstid: c:a 30 minuter
- 8 st Pandalus kammusslor
- 1 butternutpumpa (1 kg), urkärnad
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd chili, finhackad
- 5 dl grönsaksbuljong
- 2 dl vispgrädde
- Smör
- Salt och peppar
- Solroskärnor
Gör så här
- Tina kammusslorna
- Skala pumpan och skär den i mindre bitar (ta bort kärnhuset)
- Finhacka schalottenlök, chili och vitlök
- Fräs pumpan, löken, vitlöken och chilin på ganska låg värme några minuter
- Koka upp buljongen och häll över den med övriga ingredienser
- Låt koka på svag värme cirka 15-20 minuter
- Mixa soppan med stavmixer
- Häll på grädden och koka upp
- Stek kammusslorna i rikligt med smör, salta och peppra
- Dekorera soppan innan servering med grädde på toppen och forma den efter önskemål genom att ”dra ut” grädden lite lätt med tandpetare eller grillpinnar
- Trä kammusslorna på spett och servera!