Råbiffstartar med löjrom

Råbiffstartar med löjrom

Har du inte provat råbiff med löjrom än är det hög tid. Smakerna smälter tillsammans perfekt och det är en riktigt lättlagad rätt som ser ut som på en Michelin-restaurang

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner

  • 1 burk Pandalus löjrom
  • 400 g rostasfilé (Finns gott om variation när det kommer till köttet, men det mesta funkar).
  • 2 st bananschalottenlökar
  • 2 pkt krasse
  • 1/2 gurka skalad och urgröpt
  • Salt och långpeppar (går även bra med vanlig svartpeppar)
  • Olivolja
  • Salta chips

Gör så här

  1. Tina löjrommen

  2. Hacka köttet. Bestäm själv hur finhackat det ska vara; malt, dubbelmalt, skrapat eller hackat med kniv. Det är en smaksak

  3. Finhacka löken och blanda det med köttet smaka av med salt, peppar & olivolja

  4. Gröp ur gurkan, skala och hacka den

  5. Lägg upp köttblandningen i en stans och lägg på gurkan

  6. Toppa med en rejäl klick löjrom, strössla över krassen och avsluta med peppar, salt och olivolja. Servera gärna salta chips till.