Räkburgare med löjromsdressing
Säg den som inte gillar en god burgare. De här saftiga burgarna görs på Ishavsräkor och toppas med löjromsdressing. Lika lättlagat, som lyxigt gott!
Du behöver
Antal portioner
- 1 kg Pandalus räkor,
- 1 bananschalottenlök
- 5 msk hackad dill
- 1 litet ägg
- 2 krm salt
- 1 krm cayennepeppar
- 150–175 g kokt kall potatis av mjölig sort
- smör till stekning
Dressing
- 80 g Pandalus löjrom
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- 2 msk riven bananschalottenlök
- 1 1/2 tsk dijonsenap
Till servering
- Hamburgerbröd, gärna Brioche
- Skivad avokado
- Hyvlad fänkål
- Skivad rödlök
- Dill
Gör så här
- Tina och skala räkorna. Finhacka löken.
- Mixa räkorna grovt i matberedaren, med pulsknappen. Blanda i lök, dill, ägg, salt och peppar. Mixa snabbt ihop med pulsknappen.
- Skala och grovriv potatisen och vänd ner den för hand i smeten. Låt helst smeten stå till sig en stund i kylen.
- Blanda ingredienserna till dressingen.
- Forma färsen till 4 burgare, något större än brödet. Stek dem hastigt på båda sidor i smör i en stekpanna.
- Värm bröden i ugnen, stekpannan eller brödrosten.
- Bred lite av dressingen på undersidan av brödet. Lägg på avokado och hyvlad fänkål. Lägg på burgarna och toppa med fänkål, rödlök, dill och en klick dressing. Servera resten av dressingen till.