Räkmacka med hollandaise på brynt smör

Räkmacka med hollandaise på brynt smör

Räkmackan är ju den ständiga klassikern, men ibland är det kul med en ny touch – denna gång med hollandaisesås på brynt smör!

Dela på facebook

Du behöver

För en smörgås

  • 200 g räkor med skal
  • En rejäl brödskiva – gärna av en robust sort
  • 3 tomatskivor
  • 1 avokado
  • 1 ägg
  • 1/2 matsked
  • citronjuice
  • 150g smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar

Gör så här

  1. Tina räkorna i kylskåp, gärna över natten, och skala därefter innan övriga steg inleds.

  2. Bryn smör till såsen och vispa samtidigt upp äggula och citronjuice i en separat kastrull på låg värme tills vätskan tjocknat en aning.

  3. Strila långsamt ned det smälta smöret i äggen under konstant omrörning för att skapa en emulsion. Krydda därefter den numera krämiga såsen med salt, peppar och lite cayennepeppar.

  4. Dela avokado och tomat i skivor.

  5. Smörstek brödet och bygg upp mackan enligt bilden