
Räkmacka med hollandaise på brynt smör
Räkmackan är ju den ständiga klassikern, men ibland är det kul med en ny touch – denna gång med hollandaisesås på brynt smör!
Du behöver
För en smörgås
- 200 g räkor med skal
- En rejäl brödskiva – gärna av en robust sort
- 3 tomatskivor
- 1 avokado
- 1 ägg
- 1/2 matsked
- citronjuice
- 150g smör
- Salt
- Svartpeppar
- Cayennepeppar
Gör så här
- Tina räkorna i kylskåp, gärna över natten, och skala därefter innan övriga steg inleds.
- Bryn smör till såsen och vispa samtidigt upp äggula och citronjuice i en separat kastrull på låg värme tills vätskan tjocknat en aning.
- Strila långsamt ned det smälta smöret i äggen under konstant omrörning för att skapa en emulsion. Krydda därefter den numera krämiga såsen med salt, peppar och lite cayennepeppar.
- Dela avokado och tomat i skivor.
- Smörstek brödet och bygg upp mackan enligt bilden