räkomelett med örter och parmesan

Räkomelett med örter och parmesan

Här kommer en snabb och lyxig lunch. Eller varför inte ha den som ett tillbehör till helgbrunchen? 

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner

  • 400 g Pandalus räkor
  • 8 ägg
  • 8 msk mjölk
  • 1 chili
  • Smör att steka i
  • Salt och peppar
  • Gräslök
  • Smörgåskrasse
  • Parmesanost

Gör så här

  1. Tina räkorna och skala dem därefter

  2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke

  3. Hacka chilin och stek den därefter, ställ åt sidan

  4. Stek en omelett i taget (medelvärme), häll på parmesan och chili när äggen stelnat något

  5. Skaka stekpannan då och då så att ägget rinner ut i kanterna

  6. Toppa med räkor, gräslök och smörgåskrasse när omeletten stelnat helt, servera direkt