räkomelett med örter och parmesan

Räkomelett med örter och parmesan

Här kommer en snabb och lyxig lunch. Eller varför inte ha den som ett tillbehör till helgbrunchen? 

Du behöver

4 portioner

  • 400 g Pandalus räkor
  • 8 ägg
  • 8 msk mjölk
  • 1 chili
  • Smör att steka i
  • Salt och peppar
  • Gräslök
  • Smörgåskrasse
  • Parmesanost

Gör så här

  1. Tina räkorna och skala dem därefter

  2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke

  3. Hacka chilin och stek den därefter, ställ åt sidan

  4. Stek en omelett i taget (medelvärme), häll på parmesan och chili när äggen stelnat något

  5. Skaka stekpannan då och då så att ägget rinner ut i kanterna

  6. Toppa med räkor, gräslök och smörgåskrasse när omeletten stelnat helt, servera direkt