Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Räkpaj med grönsallad En god paj med räkor är alltid ett säkert kort. Den är dessutom enkel att göra och passar utmärkt att bjuda på om man har lite folk över! Tillbaka till recept Du behöver Antal portioner: c:a 6Pajdeg125 g smör, rumsvarmt3 dl vetemjöl2-3 msk vattenFyllningC:a 100 g Pandalus räkor, skalade och grovt hackade4 ägg3 dl grädde1 kruka dill, finhackad (spara lite till dekoration)SaltPeppar150 g gratängostTopping 400 g Pandalus räkor, skaladeNågra dillkvistarCitronskivaTillbehörGrönsalladOlivoljaSaltPeppar Gör så här Tina räkorna och skala dem därefterBlanda ihop degen och klä en pajform med den, antingen genom att kavla eller trycka ut den med fingrarnaNagga botten med en gaffel och ställ i kyl c:a 30 minSätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajen cirka 10 minVispa ihop fyllningen – ägg, grädde, dill, salt, peppar, ost och räkorFyll formen och grädda i ugn cirka 20-30 min tills den fått en fin gyllenbrun färgToppa pajen med räkor, dill och citronServera med grönsalladen och någon god dryck!