
Räkpaj med grönsallad
En god paj med räkor är alltid ett säkert kort. Den är dessutom enkel att göra och passar utmärkt att bjuda på om man har lite folk över!
Du behöver
Antal portioner: c:a 6
Pajdeg
- 125 g smör, rumsvarmt
- 3 dl vetemjöl
- 2-3 msk vatten
Fyllning
- C:a 100 g Pandalus räkor, skalade och grovt hackade
- 4 ägg
- 3 dl grädde
- 1 kruka dill, finhackad (spara lite till dekoration)
- Salt
- Peppar
- 150 g gratängost
Topping
- 400 g Pandalus räkor, skalade
- Några dillkvistar
- Citronskiva
Tillbehör
- Grönsallad
- Olivolja
- Salt
- Peppar
Gör så här
- Tina räkorna och skala dem därefter
- Blanda ihop degen och klä en pajform med den, antingen genom att kavla eller trycka ut den med fingrarna
- Nagga botten med en gaffel och ställ i kyl c:a 30 min
- Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajen cirka 10 min
- Vispa ihop fyllningen – ägg, grädde, dill, salt, peppar, ost och räkor
- Fyll formen och grädda i ugn cirka 20-30 min tills den fått en fin gyllenbrun färg
- Toppa pajen med räkor, dill och citron
- Servera med grönsalladen och någon god dryck!