Räkpasta

Räkpasta med chili och viklök

En enkel och smakrik pasta som tar cirka 20 minuter att tillaga

Du behöver

4 portioner

  • 500 g räkor
  • 2 vitlöksklyftor (finhackade)
  • 500 g pasta
  • 1 chili
  • Spenat 80 g
  • Olivolja
  • Körsbärstomater
  • (Cirka 12 st)
  • Parmesanost att strö över
  • Pastavatten
  • Persilja till garnering

Gör så här

  1. Börja med att skala räkorna

  2. Finhacka vitlöken och chilin, dela tomaterna i hälften

  3. Koka pastan två minuter kortare än vad det står på förpackningen

  4. Hetta upp en stekpanna med rikligt av olivolja, stek chili och vitlök (ungefär två minuter)

  5. Blanda i tomaterna och låt puttra en liten stund

  6. Lägg i pastan och blanda runt allting
  7. Häll i lite av pastavattnet så att pastan känns krämig

  8. Toppa allting med räkorna och spenat, fortsätt blanda runt allting

  9. Strö till sist på rikligt med parmesanost

  10. Lägg lite persilja på toppen innan servering