
Räkpasta med chili och viklök
En enkel och smakrik pasta som tar cirka 20 minuter att tillaga
Du behöver
4 portioner
- 500 g räkor
- 2 vitlöksklyftor (finhackade)
- 500 g pasta
- 1 chili
- Spenat 80 g
- Olivolja
- Körsbärstomater
- (Cirka 12 st)
- Parmesanost att strö över
- Pastavatten
- Persilja till garnering
Gör så här
- Börja med att skala räkorna
- Finhacka vitlöken och chilin, dela tomaterna i hälften
- Koka pastan två minuter kortare än vad det står på förpackningen
- Hetta upp en stekpanna med rikligt av olivolja, stek chili och vitlök (ungefär två minuter)
- Blanda i tomaterna och låt puttra en liten stund
- Lägg i pastan och blanda runt allting
- Häll i lite av pastavattnet så att pastan känns krämig
- Toppa allting med räkorna och spenat, fortsätt blanda runt allting
- Strö till sist på rikligt med parmesanost
- Lägg lite persilja på toppen innan servering