Räkscampi med färskt bröd

Räkscampi med färskt bröd

Denna klassiska tigerräksrätt som passar lika bra till tapas som förrätt

Dela på facebook

Du behöver

2 portioner

  • 400 g Pandalus tigerräkor
  • 4 vitlöksklyftor – 2 rivna, 2 skivade
  • 1/2 tesked chiliflakes
  • 0,5 dl torrt, vitt vin
  • 1 matsked citronjuice
  • 1 matsked honung
  • Persilja
  • Olivolja
  • Salt
  • Smör
  • Färskt bröd (att doppa i)

Gör så här

  1. Tina räkorna – gärna i kylen över natten.

  2. Marinera räkorna i två rivna vitlöksklyftor, en skvätt olivolja och salt i 30-60 min.

  3. Stek räkorna hastigt på medelvärme i olivolja, i cirka 2 minuter – de ska inte genomstekas – varefter de lyfts ur pannan.

  4. Vänd ned chilin och resterande vitlök i stekfettet och låt svettas i cirka 1 minut. Addera därefter citronjuice, vin och honung, och låt reducera till hälften. 

  5. Tillsätt en riklig mängd rumstempererat som sakta rörs ned i såsen. Den kommer successivt tjockna. 

  6. Vänd slutligen ned räkorna med önskad mängd persilja och servera med färskt bröd