Räkscampi med färskt bröd
Denna klassiska tigerräksrätt som passar lika bra till tapas som förrätt
Du behöver
2 portioner
- 400 g Pandalus tigerräkor
- 4 vitlöksklyftor – 2 rivna, 2 skivade
- 1/2 tesked chiliflakes
- 0,5 dl torrt, vitt vin
- 1 matsked citronjuice
- 1 matsked honung
- Persilja
- Olivolja
- Salt
- Smör
- Färskt bröd (att doppa i)
Gör så här
- Tina räkorna – gärna i kylen över natten.
- Marinera räkorna i två rivna vitlöksklyftor, en skvätt olivolja och salt i 30-60 min.
- Stek räkorna hastigt på medelvärme i olivolja, i cirka 2 minuter – de ska inte genomstekas – varefter de lyfts ur pannan.
- Vänd ned chilin och resterande vitlök i stekfettet och låt svettas i cirka 1 minut. Addera därefter citronjuice, vin och honung, och låt reducera till hälften.
- Tillsätt en riklig mängd rumstempererat som sakta rörs ned i såsen. Den kommer successivt tjockna.
- Vänd slutligen ned räkorna med önskad mängd persilja och servera med färskt bröd