Räksemlor

Räksemlor

Fettisdagen närmar sig, och det firar vi med räksemlor fyllda med skagenröra! Dessa är gjorda utan jäst och kräver därför inte så lång tid- men blir lika goda för det.

Du behöver

Antal portioner: c:a 10 semlor

  • 300 g Pandalus räkor
  • 1 rödlök, finhackad
  • 3-4 msk majonnäs
  • 3 msk crème fraiche
  • Salt och peppar

Frallor/semlor 

  • 5 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • Salt
  • 1/2 dl olivolja
  • 2,5 dl mjölk

Topping

  • Dillkvistar
  • Citron, små skivor
  • Hela räkor som sparats från skagenröran

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader

  2. Blanda ihop alla ingredienser till skagenröran och ställ i kyl (spara några räkor att lägga på som hela)

  3. Gör sedan frallorna genom att blanda samman mjöl, bakpulver och salt

  4. Vispa ner olivolja och sedan mjölk

  5. Rör runt tills allting blandats väl
    (gör det sista med händerna om det behövs)

  6. Dela upp degen i tio små bollar och lägg dem på bakplåtspapper

  7. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter

  8. Låt svalna något och skär sedan av toppen på bröden i form av en trekant

  9. Fyll med skagenröra, toppa med hela räkor, citronskiva och dillkvist