Räksemlor
Fettisdagen närmar sig, och det firar vi med räksemlor fyllda med skagenröra! Dessa är gjorda utan jäst och kräver därför inte så lång tid- men blir lika goda för det.
Du behöver
Antal portioner: c:a 10 semlor
- 300 g Pandalus räkor
- 1 rödlök, finhackad
- 3-4 msk majonnäs
- 3 msk crème fraiche
- Salt och peppar
Frallor/semlor
- 5 dl vetemjöl
- 2,5 tsk bakpulver
- Salt
- 1/2 dl olivolja
- 2,5 dl mjölk
Topping
- Dillkvistar
- Citron, små skivor
- Hela räkor som sparats från skagenröran
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader
- Blanda ihop alla ingredienser till skagenröran och ställ i kyl (spara några räkor att lägga på som hela)
- Gör sedan frallorna genom att blanda samman mjöl, bakpulver och salt
- Vispa ner olivolja och sedan mjölk
- Rör runt tills allting blandats väl
(gör det sista med händerna om det behövs) - Dela upp degen i tio små bollar och lägg dem på bakplåtspapper
- Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter
- Låt svalna något och skär sedan av toppen på bröden i form av en trekant
- Fyll med skagenröra, toppa med hela räkor, citronskiva och dillkvist