Räksoppa med smak av fänkål, chili och vitlök

Räksoppa med smak av fänkål, chili och vitlök

En krämig soppa med tydlig smak av räkor har man väl aldrig tackat nej till? Serveras med fördel tillsammans med färskt bröd och lite bubbel!

Du behöver

Antal portioner: 4

  • 500 g Pandalus räkor
  • 1 fänkål, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 chili, skivad
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 dl fiskbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • Dill
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Tina och skala räkorna, spara skalen och lägg räkorna på kallt.

  2. Hacka/skiva alla grönsaker.

  3. Fräs räkskalen i olivolja i en kastrull några minuter.

  4. Tillsätt grönsakerna tillsammans med tomatpurén.

  5. Häll på fiskbuljong och vin.

  6. Låt puttra med lock i cirka 20 minuter.

  7. Sila av skalen och grönsakerna.

  8. Tillsätt grädde och koka upp.

  9. Låt koka på svag värme en stund.

  10. Lägg räkorna i botten på djupa tallrikar och häll över soppan.

  11. Dekorera med dill och svartpeppar.

  12. Servera tillsammans med färskt bröd.