
Räktortilla
Pankofriterade tigerräkor i egengjorda tortillas med grönsaker! Pandalus ASC-certifierade tigerräkor är ett riktigt gott alternativ till de vanliga fredagstacosen.
Du behöver
6 portioner
Tillagningstid: 40 min
- Cirka 18 st Pandalus tigerräkor
- 1 avokado
- 4 salladslökar
- 1 stor tomat
- 1 stor rödlök
- 250 g rödkål
- Vetemjöl
- Pankomjöl
- 1 uppvispat ägg
- Salt och peppar
- 1 liter rapsolja att fritera i
- Chilimajonnäs
Tortillas
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1/4 dl olivolja
- 1,5 dl vatten
Gör så här
- Tina tigerräkorna
- Börja därefter med att göra tortillabröden genom att blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt
- Blanda sedan i olivolja och vatten tills det bildats en smidig deg
- Täck över degen med en duk och låt stå i cirka 30 minuter
- Panera, under tiden degen jäser, räkorna genom att hälla upp mjöl, pankomjöl och ett uppvispat ägg i olika skålar
- Doppa räkorna först i vetemjöl, sedan ägg och till sist pankomjöl och ställ dem sedan åt sidan på en tallrik
- Skiva salladslök, rödkål och avokado
- Hacka rödlök och tomat och blanda ihop i en skål med lite salt och peppar
- Dela upp tortilladegen när den jäst klart i 6 lika stora delar och kavla ut dem så att de blir riktigt tunna
- Hetta upp rapsoljan i en tjockbottnad kastrull till cirka 180 grader
- Fritera räkorna i några omgångar så att de får en fin gyllenbrun färg och låt sedan rinna av på hushållspapper
- Hetta upp en stekpanna (torr) och stek tortillasen ungefär 1 minut per sida
- Servera allting ihop i en riktig god och krispig tortilla