Räktortilla

Foto: 

Räktortilla

Pankofriterade tigerräkor i egengjorda tortillas med grönsaker! Pandalus ASC-certifierade tigerräkor är ett riktigt gott alternativ till de vanliga fredagstacosen. 

Dela på facebook

Du behöver

6 portioner
Tillagningstid: 40 min

  • Cirka 18 st Pandalus tigerräkor
  • 1 avokado
  • 4 salladslökar
  • 1 stor tomat
  • 1 stor rödlök
  • 250 g rödkål
  • Vetemjöl
  • Pankomjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • Salt och peppar
  • 1 liter rapsolja att fritera i
  • Chilimajonnäs 


Tortillas

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 dl olivolja
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Tina tigerräkorna

  2. Börja därefter med att göra tortillabröden genom att blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt

  3. Blanda sedan i olivolja och vatten tills det bildats en smidig deg

  4. Täck över degen med en duk och låt stå i cirka 30 minuter

  5. Panera, under tiden degen jäser, räkorna genom att hälla upp mjöl, pankomjöl och ett uppvispat ägg i olika skålar

  6. Doppa räkorna först i vetemjöl, sedan ägg och till sist pankomjöl och ställ dem sedan åt sidan på en tallrik

  7. Skiva salladslök, rödkål och avokado

  8. Hacka rödlök och tomat och blanda ihop i en skål med lite salt och peppar

  9. Dela upp tortilladegen när den jäst klart i 6 lika stora delar och kavla ut dem så att de blir riktigt tunna

  10. Hetta upp rapsoljan i en tjockbottnad kastrull till cirka 180 grader

  11. Fritera räkorna i några omgångar så att de får en fin gyllenbrun färg och låt sedan rinna av på hushållspapper

  12. Hetta upp en stekpanna (torr) och stek tortillasen ungefär 1 minut per sida

  13. Servera allting ihop i en riktig god och krispig tortilla