Ramensoppa med tigerräkor

Ramensoppa med tigerräkor

Denna ljuvlia ramensoppa med bland annat tiggerräkor, krispiga örter och marinerade ägg är en explosion i både färg och smak. Servera och njut!

Du behöver

Antal portioner: 4

  • 1 förpackning Pandalus tigerräkor
  • 100 g kastanjechampinjoner 
  • 400 g ramen-nudlar
  • 4 ägg
  • 2 färska röda chili
  • 1/2 tsk chili flakes
  • 2 msk rapsolja
  • 
2 msk tomatpuré
  • 
2 tsk sambal oelek
  • 1 – 2 dl japansk soja
  • 6 salladslökar, sköljda och ansade 

  • 4 klyftor vitlök
  • 1 msk ingefära, riven

  • 1 l vatten
  • Lite socker
  • 1/2 dl rostade sesamfrön 

  • 1/2 morot, skalad
  • 1/2 gul lök
  • 
1 stjälk citrongräs
  • 3 msk misopasta
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 100 g färsk bladspenat
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Tina räkorna enligt förpackningens anvisningar.

  2. Koka 4 ägg i 6 minuter. Spola av äggen i kallt vatten och skala dem försiktigt.

  3. Finhacka salladslök, chili och en vitlöksklyfta.

  4. Blanda soja, vatten och två nypor socker.

  5. Tillsätt chili, 2 salladslökar och vitlök.

  6. Vänd ner äggen i marinaden. Vänd äggen då och då i marinaden för en trevlig jämn färg (förbered med fördel äggen kvällen innan för bästa resultat).

  7. Ställ i kylen i minst 1 timma.

  8. Se till att räkorna är torra, torka med papper.

  9. Rosta sesamfrön i en stor panna och låt svalna på en tallrik. I samma panna hettar du sedan upp 1 msk rapsolja.

  10. Lägg i räkorna och fräs snabbt, fortsätt fräsa i en minut tills det doftar gott. Tillsätt då vitlöken och 1/2 msk ingefära och fräs ytterligare en minut.