
Ramensoppa med tigerräkor
Denna ljuvlia ramensoppa med bland annat tiggerräkor, krispiga örter och marinerade ägg är en explosion i både färg och smak. Servera och njut!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 1 förpackning Pandalus tigerräkor
- 100 g kastanjechampinjoner
- 400 g ramen-nudlar
- 4 ägg
- 2 färska röda chili
- 1/2 tsk chili flakes
- 2 msk rapsolja
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk sambal oelek
- 1 – 2 dl japansk soja
- 6 salladslökar, sköljda och ansade
- 4 klyftor vitlök
- 1 msk ingefära, riven
- 1 l vatten
- Lite socker
- 1/2 dl rostade sesamfrön
- 1/2 morot, skalad
- 1/2 gul lök
- 1 stjälk citrongräs
- 3 msk misopasta
- 1 tärning kycklingbuljong
- 100 g färsk bladspenat
- 1 kruka färsk koriander
Gör så här
- Tina räkorna enligt förpackningens anvisningar.
- Koka 4 ägg i 6 minuter. Spola av äggen i kallt vatten och skala dem försiktigt.
- Finhacka salladslök, chili och en vitlöksklyfta.
- Blanda soja, vatten och två nypor socker.
- Tillsätt chili, 2 salladslökar och vitlök.
- Vänd ner äggen i marinaden. Vänd äggen då och då i marinaden för en trevlig jämn färg (förbered med fördel äggen kvällen innan för bästa resultat).
- Ställ i kylen i minst 1 timma.
- Se till att räkorna är torra, torka med papper.
- Rosta sesamfrön i en stor panna och låt svalna på en tallrik. I samma panna hettar du sedan upp 1 msk rapsolja.
- Lägg i räkorna och fräs snabbt, fortsätt fräsa i en minut tills det doftar gott. Tillsätt då vitlöken och 1/2 msk ingefära och fräs ytterligare en minut.