Rårakor av halloumi toppade med löjrom
En klassiker med en twist! Rårakor gjorda på halloumi ger en krispig yta och krämig insida, vilket passar jättebra till Pandalus löjrom.
Du behöver
Antal portioner
- 80 g löjrom
- 2 halloumis
- 2 ägg
- Creme fraiche
- Gräslök, finhackad
- Gul lök, hackad
- Svartpeppar
- Citron
- Smör att steka i
Gör så här
- Tina löjrom
- Riv halloumin grovt på rivjärn och lägg ner i en bunke
- Knäck i två ägg och peppra, blanda ihop allting väl
- Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör
- Forma rårakorna till bollar och platta sedan ut i stekpannan (relativt små)
- Stek gyllene på båda sidor
- Toppa innan servering med löjrom, creme fraiche, gul lök, gräslök och en skiva citron