Rårakor med kantareller och löjrom
Underbara rårakor som passar lika bra som lyxig förrätt eller smarrigt tillbehör på buffébordet!
Du behöver
8 små rårakor
Tillagningstid: 30 minuter
- 80 g Pandalus löjrom
- 8 ganska stora och fasta potatisar
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl västerbottensost
- 1/2 rödlök, finhackad
- Gräslök, finhackad
- 20-30 kantareller, delade
- Smör
- Salt och peppar
Gör så här
- Tina löjrom
- Dela kantarellerna (och putsa om du plockat själv), hacka rödlök och gräslök
- Skala och riv potatisen grovt
- Krama ur all vätska ur potatisen och blanda ihop den med salt och peppar
- Stek vätskan ur kantarellerna och stek dem därefter i rikligt med smör, salt och peppar
- Stek rårakorna gyllene på medelvärme i rikligt med smör (forma dem så att de är ganska små)
- När du stekt klart först sida av råkan, strö på västerbottensost (på den klara sidan) och låt den smälta in medan du steker klart andra sidan
- Servera rårakorna med smörstekta kantareller, löjrom, crème fraiche, gräslök och rödlök