Råraka med kantareller och löjrom

Rårakor med kantareller och löjrom

Underbara rårakor som passar lika bra som lyxig förrätt eller smarrigt tillbehör på buffébordet!

Dela på facebook

Du behöver

8 små rårakor
Tillagningstid: 30 minuter

  • 80 g Pandalus löjrom 
  • 8 ganska stora och fasta potatisar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl västerbottensost
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • Gräslök, finhackad
  • 20-30 kantareller, delade
  • Smör
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Tina löjrom

  2. Dela kantarellerna (och putsa om du plockat själv), hacka rödlök och gräslök

  3. Skala och riv potatisen grovt

  4. Krama ur all vätska ur potatisen och blanda ihop den med salt och peppar

  5. Stek vätskan ur kantarellerna och stek dem därefter i rikligt med smör, salt och peppar

  6. Stek rårakorna gyllene på medelvärme i rikligt med smör (forma dem så att de är ganska små)

  7. När du stekt klart först sida av råkan, strö på västerbottensost (på den klara sidan) och låt den smälta in medan du steker klart andra sidan

  8. Servera rårakorna med smörstekta kantareller, löjrom, crème fraiche, gräslök och rödlök