
Ricotta med jordärtskockor och löjrom
Dessa ugnsrostade jordärtskockor med ricotta och löjrom blir en riktigt härlig kombo. Enkelt att tillaga och så gott!
Du behöver
Antal portioner
- 250 g ricotta
- 80 g Pandalus löjrom
- 2 citroner, citronsaft och citronzest
- Olivolja
- 1 msk riven parmesan
- 300 g jordärtskockor
- En kruka färsk dill
- Salt
- Svartpeppar
Gör så här
- Tina löjrommen enligt anvisning på förpackningen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj och koka jordärtskockorna med skal i ca 15-20 minuter (känn med en potatissticka så att den precis går igenom).
- Häll av vattnet och låt jordärtskockorna svalna helt.
- Dela kockorna på hälften och platta till med en kniv eller stekspade.
- Lägg över de tillplattade kockorna på ett bakplåtspapper, ringla över olivolja och salta. Rosta sedan i ugnen i ca 15 min. Låt svalna.
- Blanda ricotta med citronzest, riven parmesan och saft av en halv citron. Rör om och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Lägg upp kockorna på ett fat, toppa med löjrom, dillkvistar samt ringla över olivolja och riv på citronzest. Avsluta med salt och svartpeppar.