Ricotta med jordärtskockor och löjrom

Ricotta med jordärtskockor och löjrom

Dessa ugnsrostade jordärtskockor med ricotta och löjrom blir en riktigt härlig kombo. Enkelt att tillaga och så gott!

Du behöver

Antal portioner

  • 250 g ricotta
  • 80 g Pandalus löjrom
  • 2 citroner, citronsaft och citronzest
  • Olivolja
  • 1 msk riven parmesan
  • 300 g jordärtskockor
  • En kruka färsk dill
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Tina löjrommen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Sätt ugnen på 200 grader.

  3. Skölj och koka jordärtskockorna med skal i ca 15-20 minuter (känn med en potatissticka så att den precis går igenom).

  4. Häll av vattnet och låt jordärtskockorna svalna helt.

  5. Dela kockorna på hälften och platta till med en kniv eller stekspade. 

  6. Lägg över de tillplattade kockorna på ett bakplåtspapper, ringla över olivolja och salta. Rosta sedan i ugnen i ca 15 min. Låt svalna.

  7. Blanda ricotta med citronzest, riven parmesan och saft av en halv citron. Rör om och smaka av med salt och nymald svartpeppar.

  8. Lägg upp kockorna på ett fat, toppa med löjrom, dillkvistar samt ringla över olivolja och riv på citronzest. Avsluta med salt och svartpeppar.