Ris- och sushivåffla med räkor
Om någon har missat trenden med risvåffla så är det dags att ta igen det nu! En frasig och matig våffla med asiatiska smaker. Väldigt enkel att tillreda dessutom!
Du behöver
Antal portioner: anpassa efter behov
- Cirka 20 st. Pandalus räkor/våffla
- Kallt sushiris
- Sesamolja att pensla våffeljärnet med
- 1 dl majonnäs blandat med 1 tsk sesamolja
- 1 salladslök, skivad
- 1 schalotten lök, skivad
- 1/4 gurka, hyvlad med mandolin
- Sriracha enligt smak
- 1/2 chili, skivad
- Hackad persilja eller koriander
- Sesamfrön
Gör så här
- Tina och skala räkorna
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen
- Låt riset kallna
- Hacka alla grönsaker
- Hetta upp våffeljärnet och pensla det med sesamolja
- Lägg på några skedar ris och tryck ut det över hela järnet
- Grädda tills våfflan blivit lite gyllene
- Blanda ihop majonnäs med sriracha
- Lägg på alla grönsaker, såser och räkor på våfflan och toppa med sesamfrön