
Rosmarinrostade kräftor med citronzest
Ett härligt recept med rostade kräftor och rosmarin till sommarens alla grillkvällar! Servera med fördel ett gott surdegsbröd till och doppa brödet i spadet.
Du behöver
Antal portioner: 4
- 1 förpackning Pandalus kräftor
- 5 rejäla kvistar rosmarin
- 1 dl olivolja
- Citronzest av en citron
- Flingsalt
- Nymald svartpeppar
- Rosmarin att garnera med
Gör så här
- Tina kräftorna och slå av lagen.
- Värm olivoljan i en stor stekpanna och tillsätt rosmarin. hetta upp ordentligt och lägg i kräftorna.
- Stek kräftorna på hög värme under omrörning.
- Tillsätt salt och nymald svartpeppar, citronzest och smaka av (kräftorna skall bara bli genomvarma och ta smak av den färska rosmarinen).
- Slå upp kräftorna på ett fat, garnera med citronklyftor och rosmarin.