Rosmarinrostade kräftor med citronzest

Rosmarinrostade kräftor med citronzest

Ett härligt recept med rostade kräftor och rosmarin till sommarens alla grillkvällar! Servera med fördel ett gott surdegsbröd till och doppa brödet i spadet.

Du behöver

Antal portioner: 4

  • 1 förpackning Pandalus kräftor 
  • 5 rejäla kvistar rosmarin
  • 1 dl olivolja
  • Citronzest av en citron
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Rosmarin att garnera med

Gör så här

  1. Tina kräftorna och slå av lagen.

  2. Värm olivoljan i en stor stekpanna och tillsätt rosmarin. hetta upp ordentligt och lägg i kräftorna.

  3. Stek kräftorna på hög värme under omrörning.

  4. Tillsätt salt och nymald svartpeppar, citronzest och smaka av (kräftorna skall bara bli genomvarma och ta smak av den färska rosmarinen).

  5. Slå upp kräftorna på ett fat, garnera med citronklyftor och rosmarin.